O rețea învăluind întregul univers

Întrebare: Ce înseamnă faptul că fiecare dintre cei noua elevi ai lui Rabbi Shimon au reprezentat o Sefira separata? Pot cabalisti ca acestia sa existe si în timpul nostru?

Răspuns: Cei zece Cabalisti care au făcut posibil să se scrie Cartea Zohar sunt principalele zece Sefirot. Fiecare dintre ei, prin atingerea rădăcinii sufletului lor, a înţeles că face parte din una dintre cele zece Sefiroturi principale, iar apoi unificarea lor interioară a produs o forţă enormă, care ar putea dezvălui în întregime Lumina superioara şi „ar raspandi-o” către noi. Acesta este motivul pentru care această carte se numeşte „Zohar”, în conformitate cu numele Luminii care straluceste in partea de sus a lumii Atzilut (GAR de Atzilut).

Nu cred că astăzi avem nevoie de Cabalisti de o asemenea statură. Ei au dezvăluit deja totul, au luminat întregul sistem de suflete  şi apoi toti ceilalti Cabalisti s-au alăturat aceluiaşi sistem. Acest lucru a produs o intreaga retea corectata de suflete în interiorul sistemului comun de suflete, care nu sunt corectate încă.

Acum, dacă vrem să ne corectam, e suficient sa citim Cartea Zohar cât de mult putem, cu toată puterea noastră, sa încercam să ne alăturam autorilor săi, sufletelor lor, precum şi Cabalistilor care le-au urmat. Ei au devenit parte corectata în sistemul comun de suflete, şi dacă vrem să ne alăturam lor, atunci vom putea să folosim toate luminile şi forţele care operează în unificarea lor reciproca. Acesta este modul în care vom putea folosi Lumina Cartii Zohar.

În esenţă, am primit deja totul! Există deja un sistem corectat de suflete în interiorul sistemului care încă nu s-a corectat. Avem cartea la dispoziţia noastră şi, în general, toata ştiinţa Cabalei, pe care o studiem prin metoda lui Baal HaSulam.Aceasta este suficient pentru noi!

Este clar că vor fi în continuare revelaţii noi, vom explica totul mai mult şi vom înţelege mai bine ceea ce este scris în această carte. Dar de sus am primit deja totul, în scopul de a completa corecţia noastra.

Cabala este studiata într-un grup. Şi fiecare persoană din lume care simte că trebuie să corecteze sufletul său şi aspiră să dezvăluie de ce există, unde este rădăcina vieţii sale şi motivul acesteia, va găsi în cele din urmă drumul său în acelaşi sistem, într-unul din grupurile noastre. Acolo, va începe să descopere ceea ce facem şi cum să dezvăluie rădăcina sufletului, cum să dezvăluie sistemul spiritual în care existăm, deşi suntem acolo într-o stare inconştientă acum. Deci, cum putem ajunge sa realizam acest sistem?

Când ajunem la grup şi începem să studiem, atunci prima data vedem oamenii din faţa noastră. Dar apoi, după ce am studiat de ceva timp, vom începe să înţelegem că acestia nu sunt oameni, ci un sistem de legatura intern care ne uneşte.

Pentru moment acest sistem este disfunctional, dar încercăm să dezvăluim o anumită legătură în el, în căutarea unei forţe care ne-ar putea corecta, facandu-ne o persoană cu o singură inimă, ducandu-ne la dragostea pentru aproape, garanţie reciprocă şi unificare reciprocă .

Această aspiraţie reciprocă a unuia faţă de altul, în scopul de a dezvălui conexiunea între noi în unitatea inimilor, ne aduce la senzaţia sistemului. Simtim că există. Vom începe brusc să simtim că este prezent. Şi apoi, în interiorul acestui sistem de conectare, ne vedem noi înşine şi toti mari Cabaliști care intra in acest sistem ca elemente corectate ale acestuia şi il sprijina, conducand Lumina in interiorul acestui sistem, hrănindu-l prin Lumina unificarii, dragoste şi participarea reciprocă printre toate elementele sale.

Nu conteaza cum stam împreună: fizic sau virtual.Cel mai important lucru este că ne simţim împreună şi sa dorim să devenim parte din acelaşi sistem, să ne alăturam Cabalistilor. Şi dacă citim Cartea Zohar, atunci atragem hrană, forţă, înţelegere şi senzaţia spirituala din aceste suflete, din acest sistem corectat, la fel ca şi copiii care primesc de la adulti. Acest lucru ne permite să devenim parte a acestui sistem noi înşine şi sa atingem reciprocitatea, conexiunea şi concesiile, anulandu-ne pe noi insine şi unindu-ne cu toată lumea.
Din programul despre Lag B’Omer din 5/17/1

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: