O Rugaciune Este O Dorinta De Conectare

Intrebare: Daca Creatorul este proprietatea mea interioara, atunci cui trebuie sa ii adresez rugaciunea mea?

Raspuns: Adresezi rugaciunea acelei proprietati perfecte la care vrei sa ajungi. A te ruga inseamna sa doresti sa obtii o anumita conexiune cu ceva de care vrei sa te apropii. O rugaciune este o dorinta, o nevoie de conexiune, dupa cum este spus: “Eu doresc!”

Conexiunea poate fi exterioara, adica de la distanta, sau poate fi mai aproape si mult mai interna in masura in care nu exista nici o diferenta intre noi. In orice caz aceasta este conexiunea. Nu exista nimic in realitatea voastra in afara de a fi mai aproape sau mai departe de ceva.Eu vreau sa ma indepartez de ceva rau si sa ma apropii de ceva bun in masura in care eu devin inclus in el sau el in mine.

Felul in care simtim conexiunea noastra depinde de gradele spirituale la care ne aflam. Daca simtim gradul superior, atunci este o conexiune mai mult interioara, unde AHP a celui superior exista in GE a celui inferior. Daca simtim gradul inferior, intram in partea sa interioara si actionam acolo.

Oricum, nu exista nimic altceva in afara de indepartare sau apropiere. Intreaga mea rugaciune si toate dorintele sunt despre asta: sa ma apropii de ceva sau sa ma indepartez de acest ceva.
Din partea 2 Lectia ilnica de Cabala 9/1/2011, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: