O Samanta Binecuvantata Plantata In Gradina

Cartea Zohar, Capitolul “Bo” (Vino), Paragraful 57: Si El a plantat aceasta samanta intr-un om neprihanit, care este Iesod de Zeir Anpin.

Eu trebuie sa-mi imaginez ca am aceasta calitate – Iesod de Zeir Anpin care este numit un om neprihanit si acesta este locul unde samanta mea este plantata, fiind puncul din care voi creste.

El este gradinarul gradinii. Si samanta in gradina, care este Malchut, este tainuirea si ascunderea Luminii. Asta inseamna ca tainuirea nu este absenta, ci dimpotriva, este o samanta a binecuvantarii. Tainuirea insasi va deveni Lumina inca o data, ca o planta care inmugureste din samanta.

In articolul sau “Freedom of Will” (Libertatea Vointei), Baal HaSulam da acest exemplu : Noi trebuie sa incercam sa ne plantam pe noi insine intr-un grup Kabalistic asa cum plantam o samanta in pamant, unde noi ne anulam pe noi insine complet, inaintea mediului. Atunci noi vom deveni o samanta care trebuie sa se dezintegreze complet si sa “putrezeasca” in pamant, in scopul cresterii pomului din ea.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: