O Sansa de a aduce Lumina in lume

Atunci cand studiem Zohar-ul, trebuie sa ne simtim ca stand la poalele Muntelui Sinai, opus dorintei noastre egoiste, natura noastra. Am verificat deja si ne-am convins de faptul ca nu putem controla natura noastra; noi nu putem reusi prin ea, nici chiar in viata noastra materiala.

Conform Planului Superior, natura noastra este de a ne conduce in mod deliberat la esecuri din ce in ce mai mari. Acesta este motivul pentru care trebuie sa cerem Lumina care Reformeaza, numita Tora. Este scris: “Am creat inclinatia rea si i-am dat Tora pentru corectarea acesteia”, pentru ca Lumina Torei, ne reformeaza.

Aceasta este starea in care suntem, stand la poalele Muntelui Sinai, cand simtim ura pentru toata lumea.  Dar noua ne displace aceasta ura fata de celalalt, iar acest lucru duce la o cerere extraordinara pentru ca numai puterea Torei – Cartea Zohar, cea care ne ilumineaza prin Lumina care Reformeaza, este in masura sa schimbe natura noastra. Aceasta Carte ne va ajuta sa deschidem ochii si inima si sa atingem dimensiunea spirituala.

Daca vom studia Cartea Zohar, cu aceasta intentie, in fiecare zi, atunci vom fi ca la poalele Muntelui Sinai. Privind faptul ca ne apropiem de marele eveniment numit “Zohar Congres 2010”, daca ne unim toate eforturile noastre si ne concentran toate fortele noastre, in aceasta cerere comuna, atunci avem uriasa oportunitate de a aduce Lumina in lume.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: