O singura cerere pentru tot restul vieţii

Întrebare: La ce ar trebui să ne gândim atunci când citim Cartea Zohar? Să ne concentrăm asupra unui anumit gând?

Răspuns: Pe parcursul întregii zile trebuie să cauţi ceea ce vrei să ceri. Să presupunem că ai 20 de cereri. Alege una dintre ele, cea mai importantă, şi verifică dacă restul sunt incluse în ea. Nu alegi doar una din 20 iar pe celelalte le laşi deoparte. Nu aşa vine cineva la Rege, care este capabil să îndeplinească toate cererile noastre.

Trebuie să fie doar o cerere, dar care să includă toate dorinţele noastre. Trebuie să fii încrezător că dacă I te adresezi cu această cerere şi primeşti ceea ce doreşti, atunci nu vei mai avea nevoie niciodată de nimic. Ai venit odată la Rege cu o cerere şi, dacă primeşti un răspuns, atunci eşti complet satisfăcut. Altfel înjoseşti demnitatea şi perfecţiunea Regelui.

Dar dacă vii cu multe cereri, înseamnă că ele nu includ una singură, adevărată şi eşti ca un copil mic care ajunge într-un magazin de jucării şi îşi pierde capul, neştiind ce să apuce pentru că vrea totul. Dacă eşti în această stare acum, atunci nu vei primi permisiunea de a veni la Rege, pentru că nu ai o cerere serioasă. Ţi se permite să intri doar cu o singură cerere.

Totuşi, trebuie să fie o cerere care apare temporar în tine acum, dar trebuie să fie în aşa fel încât probabil că nu vei mai cere altceva niciodată. Ai găsit cel mai important lucru de care ai nevoie şi asta nu se va  mai schimba niciodată.

Aceasta este cererea pe care ar trebui să o scrii şi să o verifici – ai 24 de ore să o faci, până la următoarea citire a Cărţii Zohar de mâine! Iar apoi verific-o pentru câteva zile – dacă este cererea corectă sau nu.

Este de dorit să te verifici singur şi să îţi schimbi astfel întreaga viaţa, dacă este necesar… Apoi vei vedea cum se schimbă dorinţele tale şi vei învăţa cine eşti. Toată ştiinţa Cabala este un studiul al propriei persoane, înţelegerea realităţii şi a Creatorului prin propria realizare.

Din partea a doua a Lecţiei zilnice de Cabala 1/24/12, The Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: