O speranţă de salvare

Întrebare: De ce este atât de greu să păstrăm intenţia în timp ce citim din Zohar, sau să ne imaginăm conexiunea dintre noi şi să o legăm de text? Ce ar trebui să facem?

Răspuns: Dacă o persoană se află într-un necaz mare şi i se spune „citeşte acest text pentru o jumătate de oră şi în el ţi se va revela cum să ieşi din necaz”, îţi dai seama cum va petrece persoana această jumătate de oră? Îi va fi greu să se concentreze la text? Ce fel de presiune sau speranţă va simţi încercând să pătrundă în interiorul textului, să înţeleagă ce îi este necesar , ce poate găsi acolo, ce fel de salvare e acolo şi cum să ajungă la ea?…

Totul depinde de mediu, de cât de mult ne „încălzeşte” această atitudine interioară faţă de textul din Zohar. Toate celelalte texte Cabalistice sunt beneficiarele unei acţiuni mai mici în ceea ce priveşte influenţa textului lor asupra cititorului pentru că, atunci când le citim, putem implica mintea şi sentimentele şi, într-un anume fel, ne putem conecta pe noi înşine la ele.

Tora în schimb, este perfectă, intangibilă, „în ceruri”. Ce înseamnă „pură” (Tmima)? Nimeni nu o atinge. Este Lumina Superioară. Noi numai aşteptăm pentru rezultatele de la Ea care să se manifeste în noi.

Numai grupul îmi poate da această atitudine în citirea Zohar-ului, aşa că îmi voi dori cu pasiune să am un rezultat din asta. Altfel, nu se va întâmpla.

Noi deja am trecut prin această stare când abia începusem să citim Zohar-ul. În primele cîteva luni oamenii erau aşa de inspiraţi că această surescitare comună a influenţat pe fiecare şi fiecare persoană a simţit o anumită acţiune a iluminării înconjurătoare simţind puterea Zohar-ului asupra lui.

Acum această inspiraţie s-a diminuat pentru că la început am primit-o de sus, pe când acum, trebuie să o dezvoltăm noi înşine. Nimic nu se întâmplă de la sine în natură. Primeşti o trzire iniţială şi apoi îţi este luată, iar tu astfel o poţi duce singur la bun sfârşit. Astfel, tu vei completa spaţiul care a fost golit de inspiraţia de sus prin propriile tale eforturi.

Dacă nu completăm noi înşine, atunci nu putem păstra intenţia corectă în timpul celor 45 de minute în care citim Zohar, şi de abea vom aştepta să se termine ora. Dacă nu vom trezi această persoană, dacă nu vom stimula vibraţiile interne în el, va pica la fel ca unul bolnav, fiind singurul  mijloc de mântuire, singura oportunitate de a fi vindecat şi salvat de la dezastru. De aceea, sigur că îi este dificil să păstreze intenţia şi să pătrundă textul. De fapt, el ne acuză că nu îl facem să simtă o necesitate vitală pentru asta, adică pentru importanţa scopului.

Din a doua parte a Lecţiei zilnice de Cabala 3​/17/ 11 Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed