Omul este o Formula de Conectare

Intrebare: Fara mediul inconjurator, este imposibil sa avansam. Cum sa construim mediul cind citim Cartea Zohar?

Raspuns: Construim mediul cind noi toti, impreuna, dorim sa atingem in conexiunea noastra mutuala tot ceea ce e scris in Zohar . Zohar atrage variate forme pentru noi. Ce sint ele? Daca devenim uniti, vom obtine o anumita forma sigura a conexiunii dintre noi. Haideti sa o numim „iepure”, de exemplu. Urmatoarea forma a conexiunii va f etichetata „vaca” si urmatoarea va fi „magar”.

Mai tirziu, s-ar putea sa ajungem la o asemenea conexiune ce va fi numita „uman” in variate stadii de dezvoltare: Ibur, Yenika, Mochin (fetus, alaptare, and maturitate), pina cind atingem nivelul uman. Atunci forma conexiunii dintre noi, va avea o forma umana. Cu alte cuvinte, nu sintem eu, tu sau el, ci mai degraba o forma a conexiunii noastre mutuale, o formula unificata, care va face imaginea noastra umana.

“Uman” in spiritualitate, este influenta. Dar ce este influenta? Care este forma ei? Este un anumit cimp intre noi, pe care o sa-l numim uman. Cimpul trece prin variate stadii pe care Zohar le descrie ca individualitati ce au culoarea parului si a ochilor diferite, si asa mai departe. Toate vorbesc despre forme ale conexiunii dintre noi. Intelepciunea Kabbalah nu discuta despre nimic altceva; nu e nimic despre care sa dicutam.

Nu e nimic de spus despre vointa de a primi placere (dorinta) din moment ce ea vrea doar sa se bucure. Dar pe masura ce dorinta individuala se ridica deasupra lor si a conexiunii mutuale in influenta din locul unificarii, ei creaza forma comuna pe care o descrie Zohar . Este acea forma a Creatorului pe care o s-o cunoasteti.

De aceea, Zohar explica forma specifica a Creatorului, pe care o descoperiti. Este ceea ce e numit „uman” in interiorul vostru, echivalenta voastra interioara cu Creatorul. Il gasiti putin neatractiv in stadiul lui necorectat? Adevarat, dar aici va aflati voi pentru moment. De aceea, Zohar explica ce pasi sa faceti pentru a avansa.

Vorbeste intotdeauna despre conexiunea dintre suflete: pina la ce grad este echivalenta cu influenta ce trezeste ura, grija si alte sentimente intre ele. Totusi, totul inca sta in conexiunea lor mutuala.

Din a 2-a parte a Leciei zilnice de Cabala 1/4/2011,  “Introducere la Cartea Zohar,” Articolul “Yitro (Jethro)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: