Orice Persoana care Pune o Intrebare va Primi un Raspuns

Am primit doua intrebari referitoare la studiul Zohar-ului:

Intrebare: Pentru a intelege Zohar-ul, trebuie sa invatam definitii si sa incercam sa le memoram, de exemplu, semnificatia lui Faraon si Abraham?

Raspunsul meu: Nu cred ca este necesar. Ceea ce conteaza este sa avem o idee de baza a ceea ce acestea sunt, in conformitate cu ceea ce este scris in Zohar. Mai tarziu, aceste proprietati care se refera la Abraham, Moise si Iov vor fi revelate in noi, prin modul in care ele se dezvaluie in relatia noastra cu ceilalti.

O definitie este o senzatie interioara a uneia dintre calitatile tale, care ni-l reprezinta noua pe Iov, de exemplu. Daca, totusi, vei memora, simplu, denumiri de lucruri dintr-o carte, aceasta nu va constitui pentru tine niciun beneficiu. Aceste definitii, proprietati, trebuie sa se formeze in voi in acelasi mod treptat, ca si in masura in care ajungi sa cunosti pe cineva fiind in contact cu persoana, vorbind cu ea si, treptat, facandu-ti in interiorul tau, imaginea sa. In acelasi mod, noi asimilam definitiile din Zohar.

Intrebare: Oamenii iti pun atat de multe intrebari, dar tu raspunzi in procent de una-doua la suta din aceste intrebari. De ce este asa?

Raspunsul meu: Nu trebuie sa va faceti griji sau sa credeti ca eu nu reusesc sa raspund la toate intrebarile voastre si sa explic totul. Este bine ca va puneti intrebari; oamenii care scriu in mod activ si  pun intrebari in timpul lectiilor, vor primi un raspuns! Si pentru ca acestia sa primeasca raspuns, nu este necesar sa il spun eu, lor – intrebarea cu voce tare, in timpul lectiei si raspunsul meu. Ei vor primi un raspuns, oricum, intr-o alta forma.

La toate, dintr-odata, cu cateva zile mai tarziu raspunsul va fi revelat de catre ei, fie in timpul aceleiasi lectii, sau intr-o alta lectie, de mai tarziu. Cel mai important lucru este sa cereti “Inaltarea de Man”- inaltarea rugaciunii (catre Creator). Deci, puneti-va toata energia in a pune intrebari, iar raspunsul va veni de Sus. Intreaga noastra avansare se intampla prin aceste intrebari.

Nu-ti fie teama ca intrebarea ta s-a pierdut in multimea altor intrebari, in timpul lectiei. Nu conteaza daca exista 500 de intrebari si eu am reusit sa raspund la numai doua dintre ele. Toti veti primi raspunsuri!

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed