Pacaliti de Fortele Impure

Zohar, Capitolul BeHukotai (In Legea Mea), paragraful 5: … si trezirea actiunii de sus depinde de vorbele gurii. Ca avem nevoie sa evocam sfintenia mai mare cu fapte si cu vorbe, precum aceia care vin din partea necurata si care trebuie sa isi trezeasca partea lor cu fapte si cuvinte.”

Paragraful 6: Si desi Balaam a fost cel mai mare dintre magii lumii, Balak a fost un mag mai mare decat el, pentru ca in magie, Balak era mai mare decat toti inteleptii. …

Ce inseamna a trezi fortele impure cu fapte si cuvinte? Nu ar fi mai bine sa pastram tacerea, si sa stam linistiti sa nu trezim cainele adormit? Nu!  Progresul nostru isi gaseste calea in actiunile si in cuvintele noastre, care in schimb atrag sacrul si profanul (ceea ce este curat cu ceea ce este necurat).

Magia inseamna a folosi puterea Creatorului de dragul de a duce lumea in confuzie, aratandu-le adevarata lor natura diabolica. Acelea sunt fortele care se gasesc ascunse in noi si fara de care nu am fi in stare sa ne revelam egoismul.

Ingerii raului care opereaza in noi sunt: Balaam, Balak, Azazel, Aman si altii. Aceste nume implica fortele care dezmembreaza sufletul; ele reprezinta partile sale separate si nu anumite puteri exterioare, deoarece singura putere care lucreaza in afara noastra este doar Creatorul.

Inainte de spargere, toate sufletele erau interconectate intr-un sistem intreg si armonios si se contopeau in Unul, Unicul, Singurul. Dupa rupere, aceste parti au dobandit un nou tip de legatura care le-a adus anumite beneficii si in acelasi timp le-a cerut sa se ucida unele pe celelalte.

In mod similar, o natiune se aliaza cu alta pentru a o cuceri pe cea de-a treia. Aceasta forta se numeste impura deoarece pe de-o parte este forta miraculoasa a unitatii care ne vine direct de la Creator, iar pe de alta parte, noi o folosim cu o intentie egoista, gresita – pentru a face rau altora.

Daca am fi stiut cum sa utilizam aceasta putere, am fi putut sa prosperam pentru o scurta perioada de timp, dar este evident ca aceasta prosperitate s-ar fi sfarsit foarte repede. Toti oamenii rai, toti dictatorii incep cu incurajarea oamenilor de a se uni, de a se ajuta unii pe altii si de a cladi socialismul pentru ca o forta a raului nu poate avea putere asupra unei fiinte umane daca nu se ascunde sub o masca a binelui.

Forta raului il cumpara pe individ, aratandu-i adavarul numai pe o parte, cea care ii serveste ca acoperire pentru marea minciuna. Ni se pare, privind din exterior, ca am prins o mare oferta, dar de fapt, aceasta oferta este o minciuna bine ascunsa, cu scopul de ne insela si de a ne folosi.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed