Patrunde intr-o noua lume

Cele patru prefete la Cartea Zohar ne ajuta sa ne acordam ca sa percepem corect aceasta carte. Aceste prefete sunt: „Introducere la Cartea Zohar„, „Prefata la Cartea Zohar„, „Prefata la Comentariul Sulam” si „Introducere la Prefata Intelepciunii Kabbalei”. Ele sunt menite sa ne invete limbajul Cartii Zohar, ca sa putem sa intelegem si sa ne asteptam la schimbari in interiorul nostru, ca urmare a influentei sale.

Asa incepem sa intelegem ca totul se intampla in interiorul dorintei noastre si ca nu exista nimic altceva, decat dorinta noastra si Lumina. Totul se intampla in interiorul sufletului nostru, pe cand incepem sa ne dezvoltam. Ca urmare, prefetele sunt importante, pentru ca ele ne indruma catre abordarea corecta. Pe de alta parte, daca deschidem Cartea Zohar nepregatiti, nu intelegem nimic!

Ar trebui sa lucram impreuna pentru a intelege Cartea Zohar. Daca invatam sa o abordam corect, daca vom continua sa o citim si patrundem mai adanc in aceasta carte, atunci vom calatori prin ea ca printr-o tara a minunilor; ea va deveni lumea noastra, pentru ca vom trai in ea. Citind si simtind aceste aventuri, ne dezvoltam si dobandim cunoastere despre lumea spirituala si despre sufletul nostru, care exista in ea.

Dar mai intai, trebuie sa patrundem in acea lume. Lucrul cel mai important este sa strapungem si sa ne nastem in interiorul ei. Atunci cand incepem sa ne orientam in Cartea Zohar, incepem sa ii recunoastem limbajul, asa cum recunoastem mama si tata, rudele si strainii, prietenii, dusmanii si asa mai departe. Incepem sa intelegem cine sunt ei, prin fortele pe care le reprezinta. Nu e nimic altceva, decat Forte pe care invatam sa le vizualizam corect, gasind abordarea potrivita.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: