Perceperea realitatii prin ochelarii Zohar-ului

In “Prefata la Cartea Zohar”, Baal HaSulam scrie ca, desi mi se pare ca totul are loc in exterior, in fata ochilor mei, orice om rezonabil stie ca toate aceste imagini exista doar in creier. Cand imi dau seama de asta, sunt gata sa incep sa abordez chestiunile despre care vorbeste stiinta Kabbalah.

Lipsa acestei intelegeri este motivul pentru care Cartea Zohar e ascunsa de noi si pentru care nu stim cum sa o deschidem si sa o citim. Asta deoarece cheia pentru a o intelege se afla in a avea perceptia corecta a realitatii. Cartea Zohar trebuie abordata numai imaginandu-mi descrierile inauntrul meu. Terminologia, sunetele, lumile, obiectele spirituale, sufletele si relatiile sunt, toate, notiuni in interiorul meu. Acest lucru este adevarat mai ales atunci cand abordez parametrii perceptiei realitatii: lume, an si suflet – care sunt, toate, deasupra de timp, spatiu si miscare.

Daca percep textul ca pe un tipar in plina desfasurare de relatii intre forte si calitati inauntrul meu, voi dezvalui treptat stari interioare din ce in ce mai profunde. Atunci, imi va fi clar ca aceasta realitate exterioara nu e reala cu adevarat, desi mi se pare reala. Eu doar o vad ca existand in afara mea si independent de mine.

E nebunia mea prezenta, sa ma gandesc ca eu nu creez aceasta realitate, gandindu-ma in mod gresit ca ea se desfasoara inaintea mea de la sine, ca a existat inainte de nasterea mea si ca va exista cu siguranta si dupa moartea mea. Trebuie sa incerc sa schimb toate aceste convingeri, pentru a incepe sa inteleg ce vrea sa-mi explice Zohar-ul.

Cheia si intrarea la Cartea Zohar se afla anume in a transporta totul in interiorul meu, conform principiului, “O persoana e lumea intreaga”. Pot sa-mi dau seama daca studiul meu e corect, verificand: Cat de mult ma astept sa simt si sa dezvalui intregul meu viitor inauntrul meu?

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed