Permis De Intrare In Lumea Spirituala

Intrebare: Am senzatia neplacuta ca nici intr-o suta de ani nu voi intelege textele Zohar-ului. Ce ar trebui sa fac?

Raspuns: Asa cum omul a vrut sa ‚dobandeasca” aceasta lume in trecut, acum vrea sa dobandeasca spititualitatea. In sine, aceasta dorinta este buna, insa in momentul in care apare un asemenea gand, o persoana ar trebui sa inteleaga ca aici este un paradox: ajung in spiritualitate atunci cand renunt la orice.

Cum pot eu, cu o dorinta mare, sa doresc atat de mult spiritualitatea si acelasi timp sa renunt la orice? Este imposibil- doar daca primesc o a doua forta de la mediu, forta opusa dorintei mele de a atinge spiritualitatea fara nici o legatura cu altii: „Ce imi pasa de ei? Cine sunt ei? Exista ei oare? Eu trebuie sa tratez cu Creatorul! Si in ceea ce ma priveste, puteti disparea cu totii….” Asa este omul, si oricine este mai mare decat prietenul este mai mare in egoism.

Si totusi, in ciuda acestora eu ajung la devotiune totala, prin care dau oricui si vreau doar sa daruiesc, intr-o asemenea masura incat nu castig nimic din asta, si nici nu voi sti ca daruiesc. Asta pentru ca simplul gand a daruirii este deja o recompensa. Mediul ar trebui sa imi permita sa fac asta.

Pe da alta parte, exista in mine o forta cruda, incontrolabila; dorinta de placere, cat ce mult posibil. Eu pur si simplu ard de dorinta de a atinge spiritualitatea. Pe de alta parte, prin grup, Lumina trebui sa ma influienteze cu atribute opuse. Aceasta se numeste „Aviut (asprimea) dorintei din adanc si ecranul de Sus”. Si apoi voi avea vasul (Kli) pentru revelarea spirituala.

Din partea 2 Lectia Zilnica de Cabala 9/27/2011, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed