Permite-i Luminii sa-si indeplineasca munca

Nu puteam incepe sa studiem Zohar-ul mai devreme. Studentii, pur si simplu, nu ar fi putut sa-l tolereze.

Desi noii studenti vad ca acum oamenii care au studiat timp de cativa ani pot deschide Zohar-ul si simt ca mantuirea vine, cu adevarat, din el, acesti studenti noi nu simt inca aceeasi nevoie. Ei percep aceasta Carte ca fiind complet de neinteles, seaca si nepotrivita pentru un incepator. Ei vor ceva care este mult mai directionat catre logica si sentimente.

Oricum, trebuie sa luam in considerare urmatoarea conditie: Majoritatea grupului, care se afla pe cale, de multi ani, este la un asemenea nivel de dezvoltare incat are nevoie de aceasta Carte. Momentul in care acest grup obtine o stare in care poate, in final, sa inteleaga  Cartea Zohar, Lumina Inconjuratoare finalizeaza munca asupra lor si-i va aduce pe toti dincolo de Machsom.

Deci, asta se va intampla noilor veniti? Vom avea mereu noi veniti. Pana la Sfarsitul Corectiei, vor fi mereu oameni care erau pe calea corectiei de multi ani deja si cei care abia incep. Deci, ce facem?

Principalele lecturi imediate pentru studentii, care acum conduc, a inceput cu studiul Cartii Zohar, asta a scurtat timpul pentru ei toti! Daca noii studenti se alatura celorlalti, acesti nou veniti pot face un salt in dezvoltarea lor.

Vedem asta prin exemplul unui copil din lumea noastra. Un copil este nascut in lumea asta si deja beneficiaza de toate pregatirile si eforturile lumii adultilor, care sunt facute pentru el. Complet  inconstient de aceste aranjamente facute pentru el, un bebelus este nascut intr-o maternitate a unui spital, echipata cu instrumente si masinarii specializate pentru ingrijirea lui. Pregatite pentru bebelus sunt: scutece, mancare speciala si o multime de produse si servicii. Aproape jumatate de lume este gata sa ofere copiilor tot ceea ce au nevoie.

Un copil este inclus in intreaga lume si creste cu generatia lui. El nu porneste de la inceput, de la starea primordiala de acum 20000 de ani. El se alatura generatiei sale de azi, la acelasi nivel de dezvoltare cu toate evolutiile acesteia.El intra imediat in stadiul nostru contemporan, inconjurat de calculatoare, telefoane mobile si dispozitive mp3 player. Noi ii dam cele mai bune lucruri pe care am fost capabili sa le cream.

In spiritualitate se intampla exact la fel. Cand copiii vin, cand abia au fost nascuti si nu au nimic, trebuie sa le oferim tot ceea ce are generatia noastra de studenti maturi.

Ei vor asimila repede totul si vor creste mai mult decat noi.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: