Permite Luminii sa straluceasca

Intrebare: Este daruirea un act sau o dorinta de a da?

Raspuns: Ce ii poti da Creatorului daca Lui nu ii lipseste nimic in afara de atitudinea ta fata de El? Nu are nevoie nici macar de asta. Singurul lucru care Ii lipseste este ca tu sa devii asemenea Lui. Aceasta Il va incanta. De ce? Deoarece, atunci, tu vei exista in cea mai confortabila stare. Dar eu nu vreau sa fiu in cea mai confortabila stare. Vreau sa ma gandesc doar la daruire! Daca te gandesti la daruire, atunci te gandesti cum sa obtii cea mai confortabila stare.

Ceea ce te motiveaza este esential. Daca Ii daruiesti Creatorului, de dragul de a darui, pentru aceasta obtii starea perfecta, sau daca iti doresti aceasta stare pentru ca este cel mai bun lucru si ca daruind Creatorului arata ca o rasplata? Pentru ce anume lucrezi?

Nu poti avea vointa de a darui fara a o realiza. Daca ai dorinta aceasta, este necesar sa o satisfaci. Actul daruirii si dorinta de a darui sunt la fel. In lumea spirituala, nu exista actiuni fizice. Obtinerea vointei de a darui este adevarata noastra munca. Intr-adevar, ce Ii putem da Creatorului? Este vointa de a darui in El.

Noi descoperim Lumina Hochma. In raport cu cine trebuie sa revelam noi aceasta Lumina, fata de creatura sau fata de Creator? Lumina Hochma umple intregul sistem. Te descoperi pe tine sau propria ta perceptie, doar simtind ca te bucuri, ca daruiesti si ca devii infinit. Vointa ta (Kli) este singura care se schimba.

Daruiesc catre Creator. Ce daruiesti? Oare chiar Ii lipsea Lumina inainte si acum a dat de ea? Ii daruiesti Lui atitudinea ta. Atitudinea ta catre El este numita actiune. Vointa ta este deja o fapta. Cu toate astea, aceasta vointa trebuie sa fie completa. In caz contrar, nu este considerata a fi vointa.

Dorinta trebuie sa evolueze prin toate cele 4 etape. Apoi, fara indoiala, din a 4-a etapa, Lumina sa Reflectata atinge Keter, si aceasta este daruirea. Totusi, unde este daruirea in Keter? Fiinta in cauza simte ca daruieste catre Creator, si asta e suficient. Creatorul nu are dorinte (Kelim): nici de a primi si nici de a darui. El nu are nimic.

Cu toate acestea, cand percepi ca daruiesti catre Creator, este placerea Lui, pentru ca El este in tine. Permiti atunci Luminii sa straluceasca.

Din Part. 1 Lectia zilnica de Kabbalah 25.05.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: