Perturbaţiile sunt limbajul Creatorului

Întrebare: Ce înseamnă să fii deasupra perturbaţiilor, deranjamentelor?

Răspuns: Deasupra deranjamentelor înseamnă că eu le iau, le procesez, le ţin şi stau deasupra lor, ca şi cum aş fi deasupra valurilor.

Nu le şterg. Ele rămân înăuntrul meu şi urcând deasupra lor, ajung în contact cu Lumina, Creatorul, Cel care îmi dăruie, mă influenţează. El îmi dă crează aceste deranjamente astfel încât, deasupra lor, să fiu mai aproape de El.

Aceste deranjamente, tulburări, sunt un limbaj. Creatorul îmi trezeşte calităţile interioare care sunt opuse Lui. Dacă eu asced deasupra acestora, atunci ajung în contact cu El.

Pentru moment, acest contact nu se simte foarte mult, dar totuşi prin ele eu încep să simt atitudinea Lui. Încep să le apreciez, pentru că ele mă pun în contact cu Creatorul. Fără ele, nu aş putea ajunge niciodată în contact cu El.

Aceste tulburări îmi arată ce ne separă, protejându-ne de a veni în contact unul cu celălalt. Dacă asced deasupra lor, atunci depăşesc obstacolul şi obţin o anumită conexiune cu Creatorul.

De aceea, trebuie să fim recunoscători pentru toate aceste perturbaţii; trebuie să le analizăm corect şi să le tratăm ca obstacole pe care trebuie să urcăm pentru a obţine o conexiune cu Creatorul.

Calitatea care mă separă de Creator, devine calitatea care ne conectează dacă mă ridic deasupra ei. În ciuda faptului că pare o perturbaţie pentru mine, eu o percep nu ca un deranjament ci ca o modalitatea de a crea o conexiune cu Creatorul.

Dacă mă anulez pe mine şi îmi doresc să fiu deasupra deranjamentelor, atunci voi înnota deasupra lor ca o bucată de lemn deasupra valurilor, fiind constant în contact cu aerul. De aceea, nu şterg deranjamentele, ci sunt deasupra lor. Am nevoie de ele pentru a urca deasupra lor.

Din partea a doua a Lecţiei zilnice de Cabala 11/29/10, Zoharul

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: