Peştera lui Machpela : Locul vieţii spirituale

Atunci când ne construim  în linia mijlocie, trebuie să conectăm în mod corect proprietatea dăruirii, Bina, linia dreaptă şi proprietatea primirii, Malchut, linia stângă. Unificare lor formează un Kli (vas) numit o peşteră şi, această peşteră este dublă (Machpelah). În pământ (Malchut), este loc propice pentru viaţă, în timp ce viaţa este Bina.

Dar înainte ca Bina să intre în Malchut, are loc o acţiune inversă: Malchut trebuie să intre în Bina pentru ca Bina să ştie cum să se acomodeze cu Malchut şi pentru ca Malchut să ştie cum să ceară participarea Binei. Ca rezultat, penetrarea reciprocă a Malchut şi Bina, sau peştera dublă, capătă formă şi devine fundaţie pentru corecţia generale a fiinţei create.

Deoarece acesta este locul corecţiei, atunci strămoşii, dorinţele corectate prin intenţia de dăurire, locuiesc în el. Ei au obţinut corecţia corectă a Binei şi Malchut: Ei primesc în Malchut şi dăruiesc Binei, adică ei lucrează cu primire şi dăruire.

Dar ce a fost îngropat? Îngropăm intenţia de a primi care acoperă dorinţa ca o coajă (Klipa), schimbând-o astfel în înclinaţie rea. De aceea, îngropare este privită ca un act de corecţie.

Nu atingem dorinţele: cu cât sunt mai mari, cu atât mai bine. Dar, la fiecare nivel, în fiecare generaţie, îngropăm intenţia de a primi pentru propria satisfacţie şi devenim corectaţi, restabilind echilibrul între primire şi dăruire.

Din lecţia asupra porţiunii săptăamânale de Tora 10/29/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: