Picaturi de noroc

Zoharul, Capitolul “Ve Yechi (Si Iacob a trait),” paragraful 660: Aceasta este asa pentru ca Tora e explicata in 13 insusiri, 13 insusiri ale Rachamim, care se intind de la cele 13 corectii ale Dikna de AA. Si e totul unul singur, pentru ca acolo nu exista separare. Ele se extind de sus in jos in unificare, de la cele 13 corectii ale Dikna de AA, de acolo la cele 13 Bina, de aolo la cele 13 ZA, si sus in locul care sta pe separare, Nukva.

Zoharul vorbeste despre o parte extreme de importanta in sistemul superior de guvernare numit “cele 13 corectii ale Dikna.” Exista un Partzuf special, un sistem numit Arich Anpin. Prin el, Lumina se strecoara in jos si coboara la noi in picaturi. Nu putem percepe Lumina ca flux direct, doar picatura cu picatura.

In ebraica, “picatura” este “Nozel”, astfel primirea implinirii se numeste “picaturi de noroc.” (Mazalot). Prin urmare, exista o vorba: “Totul depinde de noroc,” adica totul depinde de aceste picaturi de Lumina care coboara.

Acest sistem e foarte profund si solemn; determina orice apare in fiecare persoana si toti impreuna in aceasta lume si deasupra ei, pina la corectarea finala. Prin urmare, cand citim despre acest sistem si ne dorim corectarea, Lumina si ajutorul de la ea, e o stare unica si eficienta care poate avea rezultate tangibile.

Intregul Zohar a fost scris de autorii sai de la inaltimea acestui sistem superior. Partzuf Arich Anpin sau Zeir Anpin (ZA). ZA este un subsistem al Arich Anpin care ne influenteaza. Daca dorim sa fim treziti de Lumina, sistemul lucreaza asupra noastra. Zoharul vorbeste doar despre asta.

Intrebarea care apare e: De ce avem nevoie atunci de 20 volume din Zohar? Nu e suficienta o carte standard ? Nu putem reciti aceeasi carte? Care e diferenta? Diferenta e aceea ca, cu fiecare pagina din Zohar, trezim o noua manifestare a Luminii.

Din partea 2 a  Lectiei zilnice de Cabala 10/8/1010/8/10, Zoharul.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: