Piramida Unitatii

In timp ce ne ridicam din punctul acestei lumi (cel mai de jos punct, unde senzatia de spiritualitate a disparut), catre cel mai de sus punct al Lumii Infinitului (unde totul este corectat si dezvaluit), toti trecem prin aceleasi etape. Totusi, toata lumea trece prin ele, conform radacinii propriului suflet, sau in functie de gustul sau.

In lumea noastra, noi toti simtim o lume comuna, cu aceleasi simturi. Totusi, calitatile noastre exista intr-o combinatie unica, in fiecare persoana in parte. De aceea, imaginea intregii lumi, care rasare in fiecare persoana este, de asemenea, complet unica. Depinde de calitatile sale individuale, care vin din radacina sufletului ei.

Cu toate astea, noi urcam cu totii pe aceleasi trepte ale aceleiasi scari spirituale. Astfel ca, pentru toti exista o unica stiinta privind descoperirea unei vieti inalte: Stiinţa Cabalei. Aceasta explica fiecarei persoane modul in care trebuie sa avanseze.

Tot ceea ce citim in Zohar descrie starile noastre avansate, prin care toata lumea va trebui sa treaca. In masura in care dorim sa le simtim, atragem forta (Lumina, sau Or Makif) din aceste grade, si ea ne dezvolta. Noi crestem, ne dezvoltam si urcam, in masura in care depunem efortul nostru de copil.

Este esential pentru noi sa trezim influenta starilor avansate, asupra noastra. Prin urmare, al doilea aspect, si de o si mai mare importanta in apropierea noastra in citirea Cartii Zohar este intelegerea ca ascensiunea implica unificarea. Escaladam piramida sau conul, in masura in care ne unim punctele noastre din inima.

Prin urmare, toate cele 125 de grade ale scarii – din lumea noastra, pana la perfectiunea completa – sunt 125 de grade de unificare a dorintelor, pana cand acestea vor fuziona complet, in calitatea de daruire absoluta. Asta inseamna ca, cu cat mai mult ne unim, cu atat mai mult crestem, ne ridicam mai sus si, in masura in care ne conectam, calitatea daruirii (Creatorul) este relevata intre noi. In masura in care suntem capabili sa ne unim, noi revelam masura unificarii dintre noi, si asta determina masura revelarii calitatii de daruire, sau a Creatorului.

De aceea, atunci cand citim Cartea Zohar, dorim sa fim in aceasta stare si asteptam manifestarea ei in noi si intre noi.

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala, 12.09.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed