Podul peste abisul egoului

Intrebare: Cum ma detasez de tot ceea ce stiu ca sa primesc Lumina de la lectie ca si cand as fi un ecran alb si invat asa cum face un copil?

Raspuns: Inteleptii spun ca a invata un copil este asemanator cu a scrie pe o foaie alba de hartie. In acest fel ne incepem calatoria. O persoana trebuie sa isi imagineze intotdeauna ca dorinta sa intalneste un teren al altor dorinte care I se par straine. El trebuie sa adune aceste intentii intr-una singura.

Nu inseamna  ca toti se vor topi intr-un intreg unificat. Nu, fiecare din ei va exista independent, dar relatia dintre ei va crea unitatea si armonia asemanatoare celei dintre partile unui corp sanatos.

In starea initiala, in Infinitul dinaintea  spargerii, toti am fost un singur corp. Apoi s-a impartit pentru ca egoul I s-a alaturat. Trebuie sa ne pastram egoul individual, dar sa il corectam. Ce inseamna asta?

Fiecare parte se simte separata de celelate si se distanteaza de restul. Acum, pe de o parte trebuie sa ingrijim individualitatea si caracterul, dar pe de alta parte, peste asta, trebuie sa descoperim I astfel de conectare ca si cand egoul nu ar exista. Totusi, nu il anulez, mai mult, lucrez cu el pentru a acoperi lipsa.

Ca rezultat, abisul ramane dedesubt. Deasupra lui, am ridicat un pod pentru toate celelate parti. Astfel vom primi Lumina completa a NRNHY (Nefesh, Ruach, Neshama, Haya, Yechida) in locul Luminii mici pe care o aveam in stadiul initial, Nefesh de Nefesh.

Creatorul ne-a creat asemeni unei seminte. Mai tarziu, fiind corectati si intorcandu-ne la El, folosim toata “materia” egoului nostru pentru a creste ca sa devenim asemanatori Creatorului. De fapt, egoismul I se potriveste ca si putere. Acesta este “ajutorul egal Lui”, partea opusa Creatorului. Totusi, ne intoarcem fata la el corectandu-ne egoismul care ne separa.

Simtim ca suntem unul, singular si unic, si toata lumea ii foloseste unicitatea pentru a-I ajuta pe ceilalti, il indreapta inspre conectarea noastra reciproca, daruirea. Datorita acesteia, primesc o legatura de 620 de ori mai puternica decat egoismul meu si experimentez Lumina NRNHY.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala 11/23/10,Zohar, Introducere, Articolul  “Noaptea miresei”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: