Pregătind terenul pentru munca lui David

Întrebare: Cum devine exprimată în muncă povestea lui David și Bat-Sheva?

Răspuns: Întrebarea este corectă. Nu lucrăm doar la dorința individuală a unei persoane, ci la dorința care este între noi. Exact asta s-a spart și trebuie corectat.

În dorința generală pentru corecție, fiecare persoană este prezentă cu egoismul ei particular, care nu este luat în calcul deloc. În interiorul meu sunt dorințe de nivel mineral, vegetal și animal, care nu sunt subiectul unei corectări directe. Ele vor fi corectate în măsura în care lucrez la nivelul uman.

Ceea ce trebuie corectat sunt relațiile dintre noi, firele legăturilor dintre noi. Această dorință generală este răul în relație cu tine  –  intenția de dragul dăruirii.

Lasă totul și lucrează numai la ființa umană din tine, Adam, cel care trebuie să fie similar (Dommeh) cu Creatorul. Toate celelalte dorințe îl vor urma automat.

De aceea toată munca noastră trebuie făcută în grup. Malchut, Bat-Sheva este Kli comun spart, pentru care trebuie să găsim corectarea, unitatea. Lumina Superioară care discerne, AB-SAG, vine și ia o parte din Lumină de la noi. În acest fel Uriyah dispare, Lumina Yod-Hey. Numai Vav-Hey rămâne, cu care putem lucra.

Apoi David ia o parte din Zeir Anpin, care este destinat pentru corecatarea Malchut și începe să lucreze. Fiind un ecran (Masach) cu intenția de dragul dăruirii, el o corectează pe Bat-Sheva și obține Zivug corect, unitatea cu ea, pentru a dărui plăcere Creatorului.

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala 11/18/10, Zohaul

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed