Pregatiti un loc pentru ca Lumina sa lucreze

Intrebare: Este scris ca o persoana care studiaza Cabala trebuie sa elibereze un loc in inima sa. La ce se refera, la o metoda a muncii interioare?

Raspuns: In timp ce studiem Zohar-ul trebuie sa fim interesati sa eliberam un loc in inima noastra in timp ce Lumina care Reformeaza va incepe sa lucreze. Ce este chiar acum rau in interiorul meu, si trebuie sa fie intors la sursa, la bunatate?

Trebuie sa pregatesc un loc gol pentru Lumina, zona de rupere, rea, astfel incat Lumina va transforma toate acestea in bunatate. Prin urmare, eu trebuie sa discern in primul rand: Unde este aceasta zona a raului in mine si ce inseamna ea? Si ce inseamna ca va fi transformata in bunatate? Aceasta stare trebuie sa corespunda cu actiunea Luminii, deoarece, altfel, Lumina nu o va face.

Daca dorintele mele, intentiile, si asteptarile nu corespund cu ceea ce face Lumina, atunci ea nu ma va influenta. Ma va influenta doar ca raspuns la adevarata mea dorinta, motivul corect. Prin urmare, trebuie sa simt in ce masura sunt rau (in opinia mea) si sa schimb notiunea mea de rau pentru a o face la fel ca si ideea Creatorului( a Luminii) despre asta. Pentru Creator, raul este o actiune egoista in care gandesti in detrimentul aproapelui tau si ii urasti pe ceilalti. Trebuie sa iti doresti ca Lumina sa te corecteze si sa te faca sa daruiesti, sa simti iubire pentru aproapele tau, si, o conexiune cu ceilalti.

Daca definesc starea curenta ca fiind rea, si discern care stare o simt a fi buna, si tranzitia de la una la alta corespunde in mod sigur cu ceea ce Lumina trebuie sa faca, atunci Lumina o va face. Totusi, daca nu inteleg foarte bine ce este rau si ce este bine, si ce fel de schimbare trebuie sa faca Lumina, atunci ea nu va face nimic!

Trebuie sa oblig Lumina sa faca asta! Trebuie sa doresc aceasta tranzitie atat de mult, incat voi adopta versetul: Fiii mei M-au invins! Trebuie sa il fortez pe El sa ma corecteze. Trebuie sa ii spun Lui: Trebuie sa faci asta! Mi-ai promis! Dorinta mea trebuie sa atinga exact tinta.

Aceasta este clarificarea pe care trebuie sa o facem in timpul studiului si dupa aceasta, in timpul pregatirii. Atunci, corectia se va face foarte repede.

Din partea 2 Lectia zilnica de Cabala, 03.08.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: