Prevenirea Febrei Spirituale Inainte De A Incepe

Intrebare: Cum poate cineva care se afla in starea de intuneric, sa descifreze ca a avansat si ca a primit un Kli nou?

Raspunsul meu: Prezenta unui nou Kli este indicata de o senzatie si o pozitie apasatoare, grea fata de Creator, de studiu, prieteni si munca de propagare si conexiunea cu grupul. Unul gaseste dificil sa se gandeasca la toate astea. El este capabil sa munceasca doar mecanic, dar inima si sentimentele lui sunt indiferente la asta.

Acest sentiment inseamna ca acesta a primit o dorinta in plus, noua si necorectata cu care nu a mai lucrat niciodata inainte. Si cu acest sentiment in plus  de apasare, cazut brusc pe umerii tai, nu stii ce sa faci.

Acum tu trebuie sa continui munca impreuna cu aceasta greutate, lipsa de sentiment si incapacitate de a te gandi la viitor. Ca sa faci asta tu ai nevoie sa renasti importanta telului tau spiritual, Creatorul. Trebuie sa te intorci imediat la carti si la grup, pentru ajutor. Daca nu te duci in fuga la ei pentru ajutor, nu poti sa folosesti in favoarea ta “noaptea”, intunericul care a coborat peste tine.

Noi trebuie sa invatam sa prevedem aceaste stari de impovarare a inimii si ceata care vine dintr-odata peste noi, cand oboseala si dezamagirea predomina, ca şi cum un nor sumbru a ajuns jos, peste noi. Acest lucru ne face neatenti si absenti; dintr-odata totul pare a fi la acelasi nivel de importanta; corporal lucrurile ar putea parea chiar mai importante decat spiritual.

Trebuie sa recunoastem cand aceasta stare se apropie si sa nu o lasam sa se intensifice. Nu este nicio regula care sa ne spuna sa ne scufundam in abis si sa ne simtim mizerabil. Din contra, trebuie sa ne aducem imediat pe noi insine afara din cadere, cum ar fi, prin ascultarea muzicii lui Baal Hasulam, sau sa urmarim o lectie video, sa dansam sau sa cantam cantecele noastre, sau sa pornim televizorul pe programul nostru. O persoana are nevoie sa cerceteze ce inseamna toate posibilitatile; cum este cineva care simte ca-i creste febra si imediat incepe sa se trateze el insusi si astfel nu se va mai imbolnavi.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed