Prima Lumina inainte de rasarit

Dimineata devreme, la prima geana de lumina inainte de rasarit (cand Lumina incepe sa se iveasca), persoana trebuie sa spuna rugaciunea, Asculta Israel. O persoana a stat in noapte, in intuneric,fara putere si sub dominatia dorintei sale egoiste. Oricum, facuse pregatirea necesara si a declansat Zivug, Aba ve-Ima la miezul noptii, care a inceput sa-i corecteze dorintele.

Acesta este modul in care o persoana incepe sa adauge proprietatea daruirii sau Lumina, in intuneric –  marea, cruda sa dorinta egoista de primire, simtind-o ca fiind noapte, sau intuneric. Lumina vine spre persoana, insa ea nu o poate simti pentru ca este Lumina Inconjuratoare, cea care lumineaza in timpul noptii, in intuneric, in exilul din spiritualitate.

Oricum, aceasta Lumina corecteaza persoana si, dintr-odata, ea incepe sa simta ca nu este, de fapt, intuneric. Intunericul vine doar din directia sa, dar in realitate, este Lumina acolo. Daca persoana, in partea sa, adauga proprietatea daruirii, sau Lumina Hasadim, atunci Lumina Hochma este dezvaluita in Hasadim si intunericul incepe sa  lumineze asemeni luminii. Acesta este inceputul zilei.

Cu alte cuvinte, ziua nu incepe pentru ca vreo Lumina noua coboara de Sus, caci nimic nu se modifica Sus. Mai degraba, o persoana isi corecteaza dorintele prin eforturi proprii si incepe sa reveleze Lumina zilei.

Acesta este momentul cand, pentru intaia oara, ar trebui sa spuna rugaciunea Asculta Israel. Astfel incepe o zi in lumea spirituala. Mai tarziu, persoana va aspune alte rugaciuni, astfel, ea atrage actiuni speciale si uniunea (Zivug) Luminii si a dorintei.

Kabalistii au scris o carte de rugaciuni care este bazata pe asta. Ea ne ajuta sa intelegem actiunile pe care trebuie sa le intreprindem in lumea spirituala, cand ajungem la ea.

Din Part. 1 a Daily Kabbalah Lesson 4.04.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: