Primul contact cu Spiritualitatea

Intrebare: In afara de faptul ca trebuie sa ne gandim sa studiem impreuna si sa dorim sa ne corectam pe noi insine, cum ar trebui sa fie conectarea noastra cu textul, in timp ce citim in Zohar?

Raspuns: Conectarea cu textul Zohar-ului va veni mai tarziu; veti simti cum incepe sa va incite. Zohar-ul atinge stratul cel mai intim al inimii cuiva, ca si cum ar fi o scrisoare – foarte personala, intima, care iti schimba viata – primita de la cineva foarte drag tie.

Poti trece prin stadii diferite, sa plonjezi in anumite ganduri sau actiuni, totusi, cand te intorci la Zohar, simti ca te insufleteste, te umple, te calmeaza, te mangaie, te imbratiseaza si te cuprinde. Textul exprima o stare a sufletului care este in completa adeziune cu Creatorul.

Dupa ce o persoana primeste prima senzatie a spiritualitatii, el deja stie ce inseamna asta. Nu mai poate trai deloc fara aceasta senzatie. Pentru el, este ca un mesaj interior foarte personal, de Sus, ca o apa rece pentru un suflet obosit.

Primul sentiment este urmat de senzatii mult mai complexe si mai bogate, care se dezlantuie in afara intr-o drama completa. Totusi, avem nevoie de un contact initial care cere cativa ani de munca serioasa. Daca muncim impreuna si ne dorim cu adevarat, prin ajutor sau obligandu-ne unii pe altii, munca aceasta va lua mai putin timp.

Trebuie sa stabilim un contact cu spiritualitatea. Poate ca asta nu este chiar contactul initial, ci, doar o anticipare si simtire a depasirii granitelor realitatii obisnuite. Totul pare ca ramane la fel, si totusi, mai presus de toate acestea, apare o stare prin care persoana incepe sa se uneasca cu Zohar-ul.

Din partea 1 Lectia zilnica de Kabbalah 14.06.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: