Prin prisma a doua dorinte

Trebuie sa ne schimbam pentru a-l putea atinge pe Creator intrucat il atingem in vasele noi ale perceptiei, in noile dorinte. Evident, dorintele in sine nu sunt noi, dar se conecteaza in interiorul nostru intr-un nou mod.

Avem dorinta de a primi placere si dorinta de a darui. Pentru a putea revela Creatorul, trebuie sa cream o astfel de conectare intre aceste dorinte in interiorul nostru care sa ne ajute sa il recunoastem. Creatorul are 125 forme consecutive de revelare, cand se revelaza din ce in ce mi aproape, mai mai precis si mai precis. Sunt 125 grade, de-a lungul carora urcam si il putem simti din ce in ce mai mult.

Cum il gasim pe Creator? Cu cat mai repede cream o conectare intre dorinta noastra de a primi placere si dorinta de a darui, unde dorinta de a darui va conduce peste dorinta de a primi la primul grad spiritual, dandu-i o forma asemanatoare Creatorului, il vedem instantaneu pe Creator prin aceste dorinte si unitatea lor.

Cu alte cuvinte, trebuie sa creez in interiorul meu proprietatea comuna intre dorinta de a ma bucura si dorinta de a darui astfel incat sa devina identice, egale, si adecvate Creatorului  la inceput, cea mai mica forma a revelatiei Lui. In acest caz, voi vedea, voi intelege si Il voi simti.

In lumea noastra, exista diferite fenome de asemenea. Ca sa le inteleg, trebuie sa devin mai inteligent, sa obtin simturi in plus, sa studiez mai mult. Apoi, voi incepe sa simt ce se intampla, in ce fel, si ce sunt aceste fenomene.

La fel se intampla in intelepciunea Cabalei. Pentru a trezi fuziunea, o raspandire reciproca a dorintei de a primi si a dorintei de a darui in fiecare din noi la primul grad spiritual si mai departe, la toate cele 125 grade, am nevoie de Lumina care sa faca aceste schimbari in mine. Eu singur nu pot face schimbarile deoarece ma aflu la cel mai mic grad; Nu am nici cea mai mica idee a ceea ce trebuie sa devin la urmatorul, ca si un copil care nu stie cum va arata peste un an.

De aceea ni s-a dat studiul. Trebuie sa stam si sa invatam de la sursele autentice, iar cea mai puternica sursa  de la care putem atrage Lumina este Cartea Zohar. Cand studiem aceasta carte impreuna, este „credinta deasupra ratiunii”, daca in timp ce facem asta toti se gandesc la cum sa se uneasca cu ceilalti. Asta pentru ca in conectarea dintre noi, cream forma Creatorului, potrivirea corecta dintre dorinta de a primi si dorinta de a darui astfel incat dorinta de darui sa conduca dorinta de a primi, adandu-i astfel forma corecta.

Daca as vrea ca asta sa se intample in timpul studiului, este suficient. Nu exista o porunca mai mare, si nu exista nimic mai vital. In acest caz, atrag Lumina iar ea va aranja aceste dorinte pentru mine.

Lumina este cea care face asta. Nu am nevoie sa stiu nimic altceva. Asa cum un copil mic doreste sa creasca si de aceea alearga, se joaca si face tot ce poate. La fel si eu, asemenea copilului, fac tot ce este necesar ca sa fac Lumina sa apara, sa ma reformeze, sa me duca inapoi la sursa, la Creator.
Din prima parte a  Lectiei zilnice de Cabala  2/18/2011, “Introducere la Cartea Zohar”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: