Prinzand linia vietii

Zoharul, capitolul BeHukotai-In Legea Mea, paragraful 5: Balak a fost intelept. In faptele sale a fost cel mai mare dintre vrajitori, mai mare decat Balaam. Am invatat ca tot ceea ce cineva isi doreste in aceasta lume in munca pentru Creator, trebuie sa fie trezit cu o actiune de jos. Este asa, deoarece cu o actiune de jos, actiunea de sus se trezeste…

Pare ca si cum depindem de dorinta de Sus, pentru ca Lumina sa ne trezeasca. Totusi, cand incepem sa lucram jos, aducem trezirea de Sus.

In ceea ce priveste trezirea de jos si trezirea de Sus, este scris –Sunt primul si sunt ultimul. Aceasta inseamna ca totul este facut de catre Creator. Este clar ca totul incepe cu Creatorul, totusi este necesar ca noi sa fim implicati in proces. La inceputul muncii spirituale, precum si la sfarsitul ei, individul primeste ajutor de Sus, dar restul depinde de el.

Aici este exact locul in care incepem sa ne pierdem. Cand o persoana este in cel mai de jos punct al caderii sale este incapabil sa urce singur, despre asta fiind scris –O persoana nu poate sa se elibereze singur din inchisoare. Dar daca el este aruncat la sfarsitul liniei vietii, atunci restul depinde de el (trebuie sa se prinda singur).  Este raspunzator daca a folosit corect sau nu oportunitatea sa.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed