Prinzandu-L pe Creator de mana!

Intrebare: De la sfarsitul sarbatorii Pastelui ma simt ingrozitor realizand raul din mine. Cum sa trec peste asta? Ce trebuie sa fac?

Raspunsul meu: Trebuie sa ne familiarizam cu natura noastra. O persoana trebuie sa munceasca din greu in timpul sarbatorii; el depune efort, aspirand sa descopere Creatorul in el, sa iasa din egoism si acum intunericul unui si mai mare egoism i se releva usor. Aceasta il face sa se simta slabit, obosit si lipsit de interes pentru Lumea Superioara.. . Ce trebuie sa facem?

Acela trebuie sa se bucure de faptul ca i s-a relevat un pic de rau si acela are o oportunitate sa isi curete dintii si sa se intoarca la grup, la studii si la Creator. Oportunitatea este chiar acum, cand cineva nu are putere, nu are dorinta, nu este in starea necesara, cand are ochii inchisi, creierul nu lucreaza si toate sentimentele sale sunt intesosate. Acest lucru este minunat! Aceaste este chiar starea pe care un lucrator al Creatorului ar trebui sa o experimenteze, deoarece atunci ar putea sa ceara mila, tarie de la Superior.

Asta nu inseamna sa plangi si sa te rogi de Creator sa aiba mila de tine. De fapt aceasta nu te va ajuta. Suntem situati intr-un sistem unde totul este precis masurat si ne sunt date senzatii, ganduri, tarii si slabiciuni, care ne sunt necesare in orice moment.

Acum, am nevoie sa strang toate acestea in unul singur si sa realizez ca aceasta este impietrirea inimii, despre care a fost scris Am impietrit inima lui. Creatorul m-a luat de mana, m-a condus la Faraon (care este inima mea) si mi-a aratat cat de mult a impietrit-o.

Acum, alternativa este a mea: Voi fi cu Moise (punctul din inima) sau cu Faraonul (inima)? Daca mormai spunand Sunt obosit, nu pot sa merg, imi este sila de toate… asta inseamna ca esti sub controlul Faraonului, esti sclavul lui.

Din contra, daca prinzi mana Creatorului (deoarece ti-a oferit-o: Haide sa mergem la Faraon, adica, Creatorul este langa tine si tu de abia poti sa-l recunosti), atunci ai taria sa te opui Faraonului.

Incearca sa-l prinzi pe Creator! Incearca si dintr-odata vei vedea cat de aproape este Creatorul de tine. De altfel, este scris Creatorul este langa inimile sfaramate.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: