Punctul central al conexiunii

Intrebare: Unde putem gasi in Zohar descrierea daruirii reciproce dintre persoana si grup?

Raspuns: Este pretutindeni si in orice moment! Intreaga Carte vorbeste doar despre asta. Zohar ne descrie punctual de conectare dintre noi. Sufletele se unesc in Malchut si apoi, din conexiunea lor, ei stabilesc o legatura cu Zeir Anpin (ZA), sau Creatorul( Kadosh Baruch Hu). Asta este numit “Israel (cei care aspira spre Creator), Tora (Lumina) si Creatorul sun tuna.” Zohar descrie totul din punctul acestor trei component conectate: 1. Fiecare dintre noi, 2. Toti, impreuna, 3. Creatorul.

Textul vorbeste intr-una de punctual de conexiune ale acestor trei component, in manifestarile lor diverse: stari multiple in aprecierea si ascensiunea lor, spre complete lor adeziune. Noi simtim diversitatea lumii spiritual, sau macar varietatea senzatiilor noastre corporale de azi, din acelasi punct de conexiune sau din lipsa lui. In afara de acest punct, nu exista nimic.

Acelasi punct al lui Malchut din Lumea Atzilut, care simte ca nu este conectat cu ceilalti si cu Creatorul, se numeste Malchut al acestei lumi. Cand acest punct incepe sa obtina o legatura cu ceilalti si cu Creatorul, atunci putem vorbi despre tipurile de conexiune dintre noi si ce inseamna spiritualitatea.

Asta continua pana cand ajungem la Lumea Infinitului pe care o percepem si in acest MAlchut, in legatura dintre cele trei component. Cand aceasta legatura devine infinita, eate definita ca Malchut al Infinitului. Cu alte cuvinte, doar Malchut al Lumii Atzilut, in toate manifestarile sale, este locul unde conexiunea dintre noi si Creatorul din ea, sunt dezvaluite.

Astfel,Zohar nu descrie altceva decat ceea ce apare in acest punct al conexiunii si doar adauga informatii care ne dau posibilitatea sa asamblam o imagine cat mai corecta. Asta seamana cu modul in care ma uit la o imagine voalata de pe ecranul computerului si nu stiu care este problema. Un specialist vine si imi explica in detaliu exact ce am nevoie ca sa fie reparat.

Astfel, Comentariul lui Baal HaSulam la Cartea Zohar ne ofera in detaliu informatii despre componentele pe care ar trebui sa ne concentram pentru a cladi o imagine completa
Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala 10/10/10, The Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: