Putem schimba intregul univers!

Zohar, Capitolul Lech Lecha (Mergi mai departe), Paragraful 4: Cele doua linii care au fost udate si amestecate una cu alta nu au fost inghetate de catre linia mijlocie, care este Tiferet, si nu se vor mai amesteca una cu alta.

Numai doua linii coboara la noi de Sus. Munca noastra este sa realizam Reshimot (inregistrari informationale) care se manifesta in noi si construiesc linia mijlocie din ele. Cele doua linii – stanga si dreapta, proprietatea milei (Rachamim) si proprietatea judecatii (Din), daruire si primire – influenteaza Reshimot.

Ambele au impact asupra mea si asupra Reshimo. Sarcina mea este sa realizez ambele forte intr-un mod optim, folosind Reshimo. Asta se numeste linia mijlocie sau a treia linie. Sarcina mea este sa folosesc ambele forte pe care le primesc de la Creator intr-un mod adecvat, in mine.

Cum recunosc aceste forte? Cum gasesc calea sa le conectez impreuna? In orice stare, de-a lungul intregii ascensiuni pana la atingerea corectiei complete, am Reshimot care trebuie realizate. Starea mea urmatoare imi este data deja; nu trebuie sa o caut. Tot ceea ce trebuie sa fac este sa invat cum sa conectez ambele forte impreuna si cum sa-mi organizez urmatoarea stare, in mod optim, pentru a deveni similar cu Cel Superior, in orice moment dat.

Creatorul a dat forma ambelor forte care vin la mine de Sus. Munca mea este sa construiesc o forma din mine care este similara cu El, cu ajutorul acestor doua forte si Reshimot. Am toate instrumentele necesare: motorul (Reshimot) si plus si minus (cele doua linii). Trebuie sa stiu numai scopul pentru care pornesc sistemul.

Toate instrumentele imi sunt deja la indemana. Trebuie doar sa adaug propriul efort. Totusi, munca mea nu trebuie sa fie indreptata spre constructia noii mele stari ci, mai degraba spre realizarea a ceea ce fac si de ce o fac. Actionand in acest fel, devin similar cu Creatorul.

Adeseori, ne gandim ca trebuie sa corectam sau sa construim intrega lume. Dar de fapt, tot ceea ce trebuie sa facem este sa ne concentram la o sarcina simpla. Chiar daca munca noastra este extrem de simpla, ea de fapt schimba intreaga realitate.

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala, 12.07.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: