Puterea Miraculoasa a Cartii Zohar

Intrebare: Nu este pe de-a-ntregul clar cum opereaza Lumina care Reformeaza, sau forta speciala (Sgula) care este continuta in Cartea Zohar.

Raspunsul meu: Este imposibil de inteles, si de aceea se numeste “calitatea minunata” (Sgula) sau miracol. Este atunci cand folosesti ceva ce nu este real.

Mi s-a spus, “Fa zece sarituri si se va aprinde becul de pe acel perete”. Eu nu cunosc legatura dintre unul si celalalt, insa intre timp, cineva ar fi putut sa monteze un senzor sub pardoseala, care sa produca  aprinderea becului dupa ce fac zece sarituri. Nu am cunostiinta despre acest lucru, dar este evident ca exista o legatura intre cele doua obiecte. Aceasta legatura imi este ascunsa si de aceea se numeste Sgula

Sgula este o lege care exista in natura dar despre care nu stiu nimic. Aceia care au cercetat-o deja imi spun: “Foloseste-o in acest fel si o vei face sa functioneze. Desi nu poti vedea cum, o pui totusi in miscare”.

Baal HaSulam spune ca daca ar fi ca un extraterestru sa descinda pe planeta noastra si sa compare un bebelus cu un vitel nou nascut, ar crede ca vitelul va creste pentru a deveni Napoleon iar bebelusul va deveni o nefericita broscuta raioasa. Ce altceva ar putea deveni aceasta creatura neajutorata?

Insa noi stim  ca daca hranim aceste doua creaturi si daca le asiguram tot ce le este necesar, una dintre ele va deveni un animal, in vreme ce altul va deveni om. Acesta este miracolul (Sgula). Desi  suntem obisnuiti sa vedem cum se petrec lucrurile, in realitate acesta este un miracol. Gandeste-te doar la cum incepe aceasta fragila faptura ca dintr-o data sa inteleaga, se reactioneze si sa efectueze anumite miscari. Zi dupa zi dobandeste noi deprinderi, care ii vin din interior. Dar cum de apar deodata? Nu avem nici o contributie la aceasta, deci de ce se intampla?

Aceste fenomene tin de obisnuinta si intelegem ca acesta este pur si simplu felul in care evolueaza lucrurile. Oricum, esentiala este revelarea fortei viata, forta spirituala care opereaza in cadrul creatiei si care se exprima in aceasta maniera.

Acelasi lucru se petrece si cu evolutia noastra spirituala. Spiritualitatea nu este ceva indepartat; ci ea este un sistem care ne este usor ascuns si cu care nu suntem obisnuiti. Oricum, in curand oamenii vor incepe sa o foloseasca in acelasi fel in care fac orice altceva, deoarece acestea sunt legile naturale.

Kabalistii imi spun: “Exista o forta in natura a carei influenta o poti evoca pentru tine. Cum? Luati Cartea Zohar si cititi. Cu cat cititi mai mult cu atat mai puternici, mai destepti si mai sensibili deveniti, iar spiritualitatea vi se dezvaluie. De ce? Pentru ca acesta Carte va schimba”.

Ati putea obiecta, “Dar nu sunt atatea Carti Cabalistice (Kabbalah Books),care sa ma schimbe?” Da, sunt, dar celelalte carti opereaza numai la ajustarea inclinatiilor, calitatilor si abilitatilor intime interioare. Ele organizeaza pur si simplu sistemul tau interior si il dezvolta, tinand cont de faptul ca Zohar-ul infaptuieste in tine o modificare speciala, pentru ca tu ai puterea de a-l folosi spre a invoca influenta sa mai  inalta. Rezultatul influentei acestei carti este numit miracol deoarece incepi sa percepi, sa simti si sa descoperi diferitele sisteme dinlauntrul tau. In schimb, acesta te ajuta sa deschizi o lume noua, spirituala.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: