Raiul si Iadul sunt Cadre pe Care le Traim in Interiorul Nostru

Zohar, Capitolul VaYaera (Si Domnul a Aparut), Paragraful 258: Din (judecata) pe care Creatorul a facut-o prin Potop si Din, executata in Sodoma, au fost ambele Dinim ale iadului, deoarece pacatosii din iad sunt condamnati prin apa si foc.

Paragraful 259: Sodoma a fost condamnata prin judecata iadului, precum este scris: Iar Domnul a facut sa ploua din rai peste Sodoma si Gomora cu pucioasa si foc. Una a fost condamnata la apa, iar cealalta, la foc. Iar ambele sunt condamnari ale iadului. Iar cei pacatosi din iad sunt condamnati prin acestea doua, pentru ca exista deopotriva iadul zapezii, care e apa, precum si iadul focului.

Trebuie sa intelegem ca tot ceea ce discernem, discernem in interiorul nostru, in timp ce realitatea insasi nu se schimba. Chiar si acum ma aflu in Lumea Infinitului si nimic nu se poate schimba in realitatea existenta. Singurul lucru care se schimba este propria-mi perceptie, senzatie, constientizare, intelegere si evaluare. Aceste schimbari sunt simtamintele mele.

Este scris ca Fiecare om judeca pana la limita deficientelor sale. In alte cuvinte, eu imi ilustrez o imagine in interiorul meu conform evaluarii mele, a Lumii Infinitului. De aceea raiul si iadul, raul si binele, precum si judecata prin foc si apa sunt diferite niveluri ale atitudinii mele fata de o imagine statica, neschimbatoare. Este scris –Eu nu mi-am schimbat HaVaYaH.

Ne ilustram propria realitate in interiorul nostru prin atitudinea fata de o stare constanta. Totul depinde de calitatile noastre, perceptia si evaluarea Lumii Infinitului, Creatorului, Luminii, daruirii absolute.

Raiul, iadul si diferite alte tipuri de judecata sunt toate stari ce le dezvalui in interiorul meu. Nimic nu se schimba in exterior. Totul este determinat de schimbarea ce are loc in constientizarea sau vederea mea. In alte cuvinte, totul depinde de mine si de valorile mele interne, calitati si fundamente.

In concluzie totul depinde de educatie si de o societate ce ma va ajuta sa-mi schimb fundamentele. Astfel imi pot dezvolta o atitudine fata de o realitate ce nu se schimba. Cu cat imi voi schimba calitatile interne mai repede, cu atat  mai repede voi trece de la un cadru la urmatorul.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed