Realitate sau haos al dorintelor?

Zohar, Capitolul VaYechi (Jacob a trait)” paragraful 808 : Cand Jacob stangea recolta, luna lumina si poftea soarele superior, ZA, s-a trezit inspre ea. Asta pentru ca soarele, Jacob, trezirea, alt soare, ZA, trezirea. ZA se alatura Nukva si luna –Nukva- luminata de ZA.

Toate acestea vorbesc doar despre o persoana care atinge spiritualitatea. Toate felurile de schimbari care au loc in interiorul unei persoane, pentru ca dorinta sa de a se bucura este in mod constant reinoita prin calitatile necorectate care sunt dezvaluite si corectia lor consecutiva, aratand persoanei variate forme in stadiul spiritual, general, neschimbator. Totul este constant, cu exceptia mea si inauntrul meu totul se schimba.

Asa cum Baal HaSulam explica in articolul . “Prefata la Cartea Zohar”, percepem realitatea cu ajutorul unei “camere” care proiecteaza imagini din realitate pentru noi pe un “ecran” in partea cervicala a creierului nostru. De aceea pare ca tot ce se intampla inauntrul meu exista inafara.

Deducem ca vedem realitatea inconjuratoare ca o proiectie a haosului interior al dorintelor mele, gandurilor si conectarea dintre ele. In realitate nu este haos; doar pare asa pentru ca nu stiu exact in ce fel Reshimotul meu interior apare in mine.

In orice caz, cand se trezesc intr-o anumita secventa, vad schimbarile in constanta Lumina Superioara. Acest Reshimot ascunde dintr-o data Lumina si o dezvaluie in diferite manifestari, descriind-o in diferite „culori„, dandu-i diferite forme si imagini. In acelasi timp mi se pare ca tot ce se intampla in afara, chiar daca toti acesti Reshimot se trezesc inauntru. In acest fel Zoharul descrie procesele care se intampla in noi.

Din partea a2a  Lectia zilnicade Cabala 10/10/10, The Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed