Remediul pentru neajutorare

Intrebare: Atunci cand citesc Psalmii sau textele cabaliste se intampla sa fiu miscat pana la lacrimi. Cuvintele lor sunt foarte apropiate de inima mea. Inteleg ca este vorba despre mine si emotiile mele, si pot sa ma identific cu textul. De altfel, inteleg aceste texte. Ele imi patrund in inima si imi aduc lacrimi in ochi.

Cartea Zoharului, totusi, este ceva neclar, lipsit de viata, de culoare si de gust, si nu pot fi sensibilizat de ea. Atunci, de ce este Cartea Zoharului considerata cea mai inalta sursa prin care forta superioara ne afecteaza? Este imposibil sa simt asta.

Raspuns: Asa este intr-adevar. Aici trebuie sa intelegem principiul de baza. Doar atunci cand ating o stare de totala neajutorare in atingerea scopului spiritual si inteleg ca toate rugaciunile, lacrimile si suplicatiile mele nu au fost de ajutor, eu incep sa descopar puterile ascunse in Zohar si sa inteleg de ce a fost scris in acest fel.

Daca anumite surse cabaliste ma misca emotional, aceste emotii se gasesc la nivel animal, nu la nivelul unui om similar cu Creatorul. Aceste simtiri sunt tipic fizice cum ar fi “Ma simt rau”, “Vreau cu adevarat, dar nu pot dobandi asta” si asa mai departe. Acestea sunt simtiri omenesti obisnuite care se afla foarte departe de spiritualitate.

Daca tanjesc dupa daruire, conectare, unitate si dragoste, care sunt contrare tuturor puterilor, motivatiilor si dorintelor mele, si constat ca nu le pot obtine doar citind un text sau fiind impresionat de imagini inchipuite sau de intelegerea mea asupra a ceea ce este scris, abia atunci incep sa simt ca Zoharul este sursa puterii care exista doar in dimensiunea superioara, deasupra emotiilor, motivatiilor si senzatiilor mele obisnuite.

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala 10/27/2011, The Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: