Reveland Lumea Radacinilor

Lumea spirituala este o lume a calitatilor, fortelor, dorintelor si intentiilor. Exista doar doua forte, sau doua dorinte: primire si daruire. Restul vine din interactiunea si includerea in fiecare dintre aceste doua forte. Cand dorinta de daruire se alatura dorintei de a primi placere, ea evoca forta opozitiei in ea, un ecran, Aviut (grosimea, marimea dorintei), Zakut (puritatea, finetea dorintei) si asa mai departe.

Totusi, sunt doar doua forte care opereaza in tot universul si ele sunt incorporate reciproc una in alta. Asta este ceea ce invatam in cele patru faze ale expansiunii Luminii Directe. Nimic altceva nu exista. Existenta din existenta (Iesh Mi Iesh) este forta daruirii si existenta din absenta (Iesh Mi Ein) este forta primirii, care a fost creata inauntrul ei.

Restul reprezinta opozitia dintre aceste doua forte. Este interezis pentru noi sa ne imaginim altceva in afara de acestea, deoarece ne imaginam altceva, detasat de senzatia adevarata. Daca doresti sa te intorci la adevarata senzatie, atunci trebuie sa faci eforturi  si sa incerci sa te intorci la adevarata imagine, ca si cum ai castiga constienta dintr-o stare inconstienta.

De aceea, cand citim articole Cabaliste sau Zohar-ul si, chiar atunci cand mergem cu afacerile noastre in aceasta lume, trebuie sa relevam forta care ne guverneaza, radacinile a ceea ce percepem in aceasta lume aparenta. Cand citim Zohar-ul, trebuie, in mod constant sa facem aceste eforturi. Daca incerci intotdeauna sa descoperi, folosind acest text al Cartii, imaginea calitativa, imaginea calitatilor, fortelor si dorintelor, atunci, facand asta, evoci asupra ta forta din acea stare, din doua forte, primire si daruire, si asta te influenteaza.

Zohar-ul vorbeste despre modul de a gasi conexiunea dintre aceste doua forte. Asta este toata realitatea. Nu conteaza exact ceea ce citesc: Aba ve Ima, ZON, urcari, coborari, starea de maturitate (Gadlut), starea de micime (Katnut), si asa mai departe. De fapt, nu exista cuvinte in senzatiile din lumea spirituala. Este doar o combinatie a acestor doua forte, in toate felurile de forme si asta este adevarata realitate, singura care exista.

O calitatea apartine creatiei si cea de a doua- Creatorului. Este imposibil sa vorbesti despre una, fara cealalta, ci doar despre conexiunea dintre ele, dintre aproape totala lor deconectare, pana la totala lor unitate.

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala 11.07.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed