Revelarea Creatorului prin Cartea Zohar

Kabalistii care l-au revelat pe Creator au scris carti despre acest lucru, pornind de la Adam, primul om care l-a dezvaluit pe Creator si pana la Baal HaSulam. In Zohar sunt mentionate multe carti cu care nu suntem familiari. Aparent, aceste carti s-au pierdut. Toate cartile scrise de inteleptii natiunii Israel pana la HaShla HaKadosh (sec XVII) au fost scrise in urma dobandirii spiritualului.

Mai tarziu, ca rezultat al caderii nivelului generatiilor din sec. XVII pana azi, nu toti autorii cartilor despre Kabbalah au fost in spiritualitate. Din acest motiv se ridica numeroase intrebari privind autenticitatea unor carti. Avem la dispozitie sute de carti scrise de Kabalisti autentici care le-au scris, in timp ce existau in lumea noastra si simultan aveau o perceptie a Lumii Spirituale, o conexiune cu Creatorul. Astfel ei au putut sa ne transmita conoasterea lor sub forma de texte, pentru ca noi, la randul nostru, sa obtinem un contact cu ceea ce ei au dobandit.

Cu toate acestea, Cartea Zohar este singura Carte autentica despre Kabbalah, despre care este scris ca prin ea vom iesi din exil si ne vom ridica la nivelul acelor Kabalisti – autorii acestor carti. Intr-adevar, Cartea Zohar are o Lumina speciala. Faptul ca exista alte carti, prin intermediul carora ne putem forma o impresie sau o intelegere mai mare este irelevant atunci cand dobandim nivelul conexiunii cu Creatorul.

Sunt multe texte Kabalistice precum Copacul Vietii de Ari, Tanach, Ghemara si  Mishna, care sunt scrise intr-un limbaj rational pe care il putem intelege. In contrast, cand citim Cartea Zohar nu intelegem ceea ce este scris. Ne poarta in mai multe directii. Totusi, conexiunea speciala ce o creeaza intre sufletele noastre, intre noi, cei care suntem pe aceasta cale si sursa Luminii ce ne poate corecta – nu e prezenta in nici o alta carte.

De aceea, dintre toate cartile, numai Cartea Zohar este scrisa, in asa fel incat prin ea putem iesi din exil, spre eliberare, sa-l revelam pe Creator. Alte surse Kabalistice contin de asemenea, o conexiune, din moment ce Kabalistii le-au scris, fiind in spiritualitate. Conexiunea lor este exprimata in compozitiile lor. Cu toate acestea, numai Cartea Zohar ne poate ajuta.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: