Revelarea Realitatii Descrisa de Zohar

Zohar, Capitolul VaYaera (Si Domnul a Aparut), Paragraful 126: …La inceput Rabi Aha a crezut ca a fost Dever in oras, pentru care o rugaciune este necesara pentru a aduce Nukva inapoi la calitatea Rahamim. Acesta este motivul pentru care el le-a spus sa se roage. Dar cand a auzit ca au avut loc numeroase decese, cand i s-a spus despre cutare si cutare, ca a murit, cand i s-a spus despre cutare si cutare ca este pe moarte, el si-a dat seama ca este vorba de ciuma, iar rugaciunea nu ajuta in cazul ciumei. Motivul pentru aceasta este faptul ca atenuarea calitatii Rahamim nu este necesara. In shimb, revolta este necesara pentru revelarea liniei de mijloc si pentru a incorpora liniile una intr-alta.

Senzatiile interne ale unei persoane care isi recunoaste numeroasele sale proprietati si admite cat de departe este el de starea de corectie se numesc infectie, epidemie, aparitia a numeroase decese, sau boala sora cu moartea.

Ciuma (Dever) este atacata de un intelept ce traieste in interiorul fiecaruia dintre noi; aceasta calitate unica se numeste Rabi Aha. Autorii Zohar-ului sunt de fapt sursa calitatilor superioare, iar fiecare dintre ei se gasesc in fiecare suflet – chiar si tu ii ai!

Lucrurile stau astfel, deoarece noi ne aflam intr-un sistem holografic unde fiecare dintre noi este inclus in toate celelalte parti ale sistemului. Prin urmare Rabi Aha este, de asemenea prezent in sufletul meu; el se lupta cu ciuma si vindeca numerosi oameni bolnavi, care uneori mor, iar alteori reusesc sa supravietuiasca.

Sarcina mea este sa-mi imaginez si sa simt exact unde sunt pozitionati in interiorul meu. Unde sunt aceste calitati? Ma straduiesc sa le simt. Daca sunt o lume mica, atunci trebuie sa localizez aceste calitati in interiorul meu. Sunt nerabdator sa le revelez.

Din momentul in care voi revela realitatea ce este descrisa in Zohar, voi incepe sa traiesc in ea. Doresc sa ma identific cu oamenii integri si chiar si cu pacatosii. Doresc sa ma unesc cu toata lumea. Orice lucru din lumea asta este al meu si se manifesta in interiorul sufletului meu, care imi este ascuns. Daca nu reusesc sa revelez cel putin o mica parte din el, nu voi putea simti ceea ce este descris in Cartea Zohar.

Chiar si o revelare partiala imi permite sa citesc si sa ma percep pe mine mai bine; auto-constientizarea mea iese la suprafata si devin capabil de a explica cine sunt. Dar pana atunci, Zohar-ul ne este complet tainuit. Asteptam Lumina sa aiba un impact cu noi, ca sa incepem procesul revelarii unei realitati noi, in interiorul fiecaruia dintre noi.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: