Revelatia se intampla printr-un mare nor de indoieli

Atunci cand ne unim dorintele pentru a dezvalui Zohar-ul, fiecare persoana contribuie cu propriile sale deficiente, cu propria lucrare a mintii si a inimii sale si cu incercarile sale de a se agata de cuvinte, pentru a atinge obiectivul prin ele. Fiecare persoana are ideile sale despre ce inseamna spiritualitatea si cum sunt conectate in interiorul sau toate calitatile despre care citim, cum ar fi Aaron, taurul, multimea amestecata, Moise si altele.

Fiecare persoana isi imagineaza aceste notiuni din radacina sufletului sau, vazandu-le in diverse forme distorsionate. Dar e in regula ca sunt distorsionate, pentru ca „Avantajul Luminii este dezvaluit din intuneric”. Fiecare persoana contribuie cu propria lui conceptie gresita la marea dorinta comuna, confuza.

Astfel, obtinem o mare minge amestecata, ca un ghem format din ceva neclar si necunoscut. E compus din toate dezamagirile, deficientele si dorintele, dar acestea se unesc toate, in acest ghem, pentru ca, prin cautarea noastra, noi dorim sa atingem unitatea si sa dezvaluim pe Creator inauntrul nostru. Ca urmare, inaltam o rugaciune (MAN), care este suma tuturor indoielilor, confuziei si impresiilor pe care le simtim atunci cand studiem Zohar-ul, in timp ce Zohar-ul este unul pentru noi toti.

Noi dorim sa ne unim laolalta toate aspiratiile, ceea ce inseamna ca ne aflam inaintea Muntelui Sinai (Muntele Urii). Insa nu intelegem ce se intampla. Ca urmare, in timp ce Moise se urca pe munte, noi construim un Vitel de Aur si comitem toate celelalte incalcari.

Dar atunci, Lumina Inconjuratoare vine la noi si ne ilumineaza dorinta comuna (Kli), care consta din confuziile si din indoielile noastre. Ea ilumineaza intunericul, starea de a nu fi capabili sa vedem unde este aceasta imagine inauntrul nostru si unde se afla conexiunea noastra cu altii. Lumina Inconjuratoare vine la noi prin marele nor al indoielilor, pe care il cream impreuna; prin acel nor, Lumina influenteaza fiecare persoana. Trecand prin acest filtru, Lumina ne aduce fiecaruia dintre noi dorintele, deficientele si calitatile altora, precum si propriile ei calitati. Si asta aduce revelatia.

Lumina in sine nu are nicio forma. Atunci cand doresti sa te unesti cu altii si cu Zohar-ul, cand nu intelegi nimic si cand esti tulburat, dar te straduiesti sa faci parte din dorinta mare, comuna, atunci Lumina iti aduce o amprenta a acestor forme. Ea dezvaluie conexiunea corecta dintre noi si iti da structura corecta, in care esti conectat cu toata lumea. Atunci, incepi sa intelegi calitatile pe care le descrie Zohar-ul.

Aceste calitati nu exista inauntrul niciunuia dintre noi. Eu nu il am pe Aaron si Vitelul de Aur in interiorul meu; aceste calitati devin exprimate doar in conexiunea mea cu altii – fie ca sunt „pentru” ei sau „impotriva” lor. Ele nu pot sa existe intr-o persoana separata. Forta impura si sfintenia care sunt descrise inseamna „impotriva unitatii” sau „pentru ea”. Ca urmare, Lumina Inconjuratoare care vine ca raspuns la eforturile noastre ne aduce fie unitate, fie opozitie la unitate. Dar se intampla intr-o maniera clara si constienta. Totul este discernut numai in raport cu unitatea, pentru ca singurul lucru pe care il avem de corectat este vasul spart al sufletului comun.

Ca urmare, un singur individ nu isi poate imagina nimic din ceea ce descrie Zohar-ul. Rugaciunea se inalta drept, iar Lumina coboara in jos numai prin norul nostru comun de confuzie si de indoieli.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: