Revelatia spirituala ti se va intampla cu siguranta!

Toata lucrarea noastra este pentru a realiza rugaciunea din inima, un apel catre Forta Superioara, Creatorul. El dirijeaza si controleaza totul. Ca urmare, trebuie doar sa-I cerem lucrul potrivit.

Cererea noastra ar trebui sa fie corecta si deliberata – si tocmai asta ne invata stiinta Kabbalah: Cum sa facem apel la Lumina, la forta care ne-a creat. Aceasta va face orice actiune dorim, cu conditia ca dorinta noastra sa fie in acord cu programul general al Creatorului – sa ne aduca intr-o stare perfecta.

Foarte asemanator, un copil poate sa planga si sa isi roage mama sa il lase sa se joace cu un cutit ascutit, dar aceasta n-o sa i-l dea niciodata. Insa daca cere ceva bun, ea o sa-i implineasca cererea cu placere. Acelasi lucru e valabil si cu cererile noastre; “Fa-ti dorinta asemenea dorintei Lui” si vei primi totul.

Nu studiem niciun secret ascuns in stiinta Kabbalah; ne studiem pe noi insine si pe Creator. Ajungem sa Il cunoastem, in virtutea explicatiilor kabalistilor despre ce ar trebui sa Ii cerem. Lumina care Reformeaza va face restul.

Creatorul a creat inclinatia rea, iar sarcina noastra este sa o dezvaluim. De indata ce o dezvaluim, putem sa fim siguri ca vom sti cum sa-I cerem Creatorului corectarea acesteia. Nu ne dam seama ca raul nostru este amprenta inversa a Creatorului. Imprimandu-Se in noi, El a folosit Lumina, pentru a crea dorinta de a ne bucura. E ca patricea si matricea. Primirea e forma opusa a daruirii; ele intra una in alta si se unesc, ca doua parti ale unui intreg. Ca urmare, de indata ce ne dezvaluim raul, vom gasi imediat modul in care sa apelam la Creator ca sa il corecteze.

Asta nu trebuie sa studiem in carti. Cartile nu fac decat sa ne acordeze si sa ne dezvolte senzatiile. Persoana invata tot restul de la sufletul ei. Si nu trebuie sa ai vreo minte mareata, ca sa inveti; doar mergi mai departe si o sa se intample!

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: