Ridica Flamurile si mergi mai departe

Zoharul, Capitolul “VeYechi (Si Iacob a trait),” Articol 696:  “Dan ii va judeca pe oamenii sai, ca pe unii din triburile lui Israel”. Dan, dupa cum este scris, este ultima dintre opriri, coapsa stinga, Hod. El umbla ultimul deoarece Levitii Judah si Ruben calatoresc,iar arca ridica steagurile si steagul (flamura) lui Efraim merge spre est. Coapsa dreapta merge dupa randuiala, coapsa dreapta vine inaintea celei stangi, Dan. De aceea Dan umbla ultimul.

In aceasta forma, Zoharul ne spune despre formatia “taberei lui Israel in desert”, adica formatia sufletului in dezvoltarea sa in primele 0-1-2 nivele ale dorintei (Galgalta Eynaim), atingerea calitatilor lui Bina, si cum toate cele 12 parti care formeaza sistemul sufletului colectiv (numite “cele 12 triburi ale lui Israel”) au nevoie sa avanseze printre gradele din cele “trei linii”.

In suflet nu exista asemenea notiuni precum “banere”, grupuri separate sau “tabere”, “femei”, “batrini” si “copii”, care merg in fata sau in spate. Acestea sint toate variate dorinte din interiorul unei persoane, organizate si interconectate si de aceea actualizind corectia lor: mutindu-se de la o tabara la alta, de la un nivel spiritual la urmatorul. Si de fiecare data este un ordin particular in care fiecare “tabara” care se muta, trebuie sa urmeze (“miini”, “picioare” “cap”, “extremitati” sau linii si Sefirot), si cum sint conectate intre ele astfel incit sa avanseze.

De aceea Torah vorbeste despre ce s-a intimplat in tabere, despre toate variatele probleme si evenimente de aici, despre revelatia unor noi caderi in egoul sufletului comun si cum ele corecteaza egoul si de aceea avanseaza. Despre aceasta vorbeste povestea.

Din a 2-a parte a  Lectiei zilnice de Cabala 10/11/10, Zoharul

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: