Rugaciunea Celor Multi

Zohar-ul: Rugaciunea maselor urca in fata Creatorului, si Creatorul este incantat de aceasta rugaciune pentru ca vine cu diferite cereri: cineva cere indurare, altcineva – curaj, si un al treilea – mila. In plus, include cateva parti: dreapta, stanga si cea mijlocie.

Totusi, rugaciunea unei singure persoane nu include toate partile si are o singura forma: fie cere indurere, fie curaj, fie mila. Prin urmare, rugaciunea unei singure persoane este imperfecta si nu poate fi acceptata asa cum este o rugaciune comuna, intrucat nu contine toate cele trei linii.

Cu scopul de a ajunge la o rugaciune comuna, o rugaciune pentru fiecare ca un intreg, si cu scopul de a fi un singur intreg, persoana trebuie sa treaca prin stari foarte dificile ale cautarii interioare. O persoana trebuie sa inteleaga ca:

1. Scopul spiritual este mai important fata de alte teluri.

2. Este imposibil sa indeplinesti acest scop singur, ci doar daca formezi o aspiratie comuna din toate aspiratiile individuale. Atunci aspiratia va fi similara cu a Creatorului si Lumina Superioara o va implini.

Doar acest tip de cerere sau rugaciune poate fi “auzit”, insemnand ca doar acest tip de rugaciune este in stare sa smulga actiuni reformatoare de la Lumina Superioara.

Citind Cartea Zohar trezim o intelegere interioara, ca avem nevoie de a fi impreuna, intrucat fara sa iesim in afara noastra, este imposibil de a obtine altruismul, calitatea Creatorului, si de a exista in Lumina Superioara.

Este scris: “De la iubirea pentru fiintele create pana la iubirea de Creator”. Creatorul ne-a dat iluzia ca exista multi oameni in jurul nostru. Trebuie sa trecem de aceasta iluzie si sa intelegem ca totul exista in interiorul nostru, si sa-I cerem Lui sa uneasca intreaga lume in interiorul nostru.

Apoi rugaciunea celor multi se va transforma intr-o adavarata rugaciune a unuia singur.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed