Sa Ajungi La Secretele Creatorului

Zohar, Capitolul Cantarea cantarilor Paragraful 482: Intelepciunea pe care cineva trebuie sa o stie: sa stie si sa observe secretul Stapanului sau, sa se stie el pe el insusi, sa stie cine este el, cum a fost creat, de unde vine el si unde se duce, cum este corectat corpul, si cum va fi el judecat de Regele Tuturor.

Noi credem ca acestea sunt numai cuvinte frumoase: de unde vine si unde se duce si modul in care el va fi judecat de Regele Tuturor. Cu toate acestea, partea cea mai importanta este sa stie si sa observe secretul Stapanului sau. Exact aici trebuie sa ajungem.

Creatorul vrea ca noi sa descoperim intreaga Lui munca, intreaga Lui creatie, intreaga realitate pe care El a creat-o, motivele acestei creatii, gandul creatiei, modalitatile de a o realiza si obiectivul pe care intreaga creatie trebuie sa-l atinga. Singura modalitate de a invata toate acestea este sa ajungi la ele, ceea ce inseamna de fapt, sa imbraci intreaga creatie cu toate aceste etape si sa le experimentezi pe toate. Numai atunci, incluzand actiunile noastre in intreaga creatie, putem sa atingem acest obiectiv in noi, in dorintele noastre (kelim). Cu aceasta atingere vom obtine tot ceea ce avem nevoie sa obtinem.

Putem atinge acest lucru prin corectarea dorintelor noastre. Aceste dorinte ne sunt date de Sus si sunt corectate de Lumina Superioara. Cu toate acestea, Lumina apare numai in functie de disponibilitatea noastra, de eforturile noastre si de dorinta noastra ca Lumina sa vina sa ne corecteze. Aceasta se numeste sa ridici MAN (rugaciune). Omul trebuie sa depuna eforturi pentru a ajunge la starea in care sa vrea ca Lumina sa-l corecteze.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: