Sa devenim o oglinda pentru Creator

Zoharul, Capitolul “Miketz”, Paragraful 61: Nukva este numita “noapte” si este o oglinda, ceea ce inseamna iluminarea lui Hochma. Si cum nu exista iluminare a lui Hochma in niciun Partzuf in afara de ea, Nukva se numeste “oglinda” sau “viziune”. La fel, numele “noapte” este viziune.

Nukva este dorinta de a fi implinit, care este capabila sa devina asemenea Creatorului; dorinta de a darui, pentru ca Il vede pe El inaintea sa. Toate dorintele noastre se inalta la Nukva, la Malchut al Lumii Atzilut.

Daca aceste dorinte sunt indreptate catre daruire si disponibilitatea de a ne uni cu celelalte suflete, ele intra in Malchut al Lumii Atzilut si se unesc una cu alta. In acest fel, ele devin asemenea cu Zeir Anpin al Lumii Atzilut si apare o conexiune, in care Zeir Anpin si Malchut sunt in adeziune.

Nukva devine asemenea lui Zeir Anpin, sau, cu alte cuvinte, creatura devine asemenea Creatorului. Atunci cand creatura se pregateste cum trebuie, Creatorul este imprimat in ea si astfel, creatia devine “oglinda” Lui. Din acest motiv, este numita “o fotografie a Creatorului”.

Atunci cand dorinta noastra de a primi placere ia exact aceeasi forma ca si cea a Creatorului (cu alte cuvinte, atunci cand devine daruire), ea se numeste o “fotografie a Creatorului”.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: