Sa Devii Demn De Nasterea Spirituala

Intrebare: La apropiatul “Congres Zohar 2010”, daca vom reusi sa ne anulam dorintele noastre egoiste si sa respectam dorinta comuna vom putea sa ajungem la gradul intai si sa ne nastem in Lumea Spirituala?

Raspunsul meu: Da, acest lucru este posibil pentru toti participantii la Conventie, chiar si pentru cei care vin acolo aproape din intamplare si care nu au studiat cu noi, timp de cateva luni sau ani. Ei, de asemenea, pot merita revelatia spiritualitatii impreuna cu toti ceilalti. Persoanele care doresc sa iasa din egoismul lor si sa se uneasca, ca un singur om intr-o singura inima in jurul muntelui Sinai (sina– ura) realizeaza ca ei sunt controlati de natura lor egoista – ura fata de altii si dragostea pentru ei insisi.

Atingerea iubirii unuia fata de celalalt e o sarcina dificila ca si urcarea spre varful muntelui inalt de ura. Cu toate acestea, in cazul in care ei doresc acest lucru, il vor atinge. Ce crezi ca a fost atat de special la oamenii care au venit din Egipt: barbati, femei, varstnici, copii si toata multimea nenumarata de triburi care s-a alaturat lor. 600000 de oameni care au primit Torah reprezinta doar o cincime din numarul total de persoane care stateau in jurul muntelui, ei reprezinta doar unul din cele cinci grade: Shoresh, Alef, Bet, Ghimel, Dalet. Daca vom realiza unitatea la acest prim grad de dorinta, cel mai mic de la nivelul zero, si 600000 de oameni din 3000000 sa se uneasca, acest lucru este suficient.

Cand vom primi formula numita Torah, vom incepe sa mergem inainte cu ajutorul acesteia. Suntem capabili sa muncim la egoismul nostru si sa urcam prin ea. Aceasta se numeste “munca in desert” caz in care vom fi capabili sa ridicam MAN (rugaciune) si sa efectuam toate actiunile necesare. Cel mai important lucru e sa mergi prin nastere spirituala la care se face de asemenea referire in “iesirea (exodul) din Egipt”. Cred ca suntem destul de capabili sa realizam acest lucru daca ni-l dorim. Avem toate conditiile si oportunitatile care sunt necesare pentru aceasta.

Totul este deschis pentru noi de Sus. Sunt complet serios atunci cand spun asta. Cei care se alatura acestei actiuni si care au dorinta de a fi cu noi in inima si in suflet pot merita revelatia spirituala, corectia si o “iesire” din exil.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed