Sa folosim scara la cladirea sufletului nostru

Intrebare: De vreme ce obiectivul nostru este sa atragem Lumina Inconjuratoare, cand citim Zohar-ul, de ce il citim cu comentariul lui Baal HaSulam, in loc sa citim Zohar-ul original?

Raspunsul meu: Inainte de toate, de vreme ce Zohar-ul este scris in arameica, limba straveche a Babilonului, cititorii de azi nu-l pot intelege. Mai mult, Zohar-ul este scris intr-un stil plin de alegorii si imagini care noua ne par corporale. Nu am fi in stare sa ne detasam de aceste imagini corporale, citind Zohar-ul fara Comentariul kabalistic al Scarii asupra Zohar-ului. De aceea, combinand textul original din Zohar cu Comentariul Scarii, facut asupra lui, Baal HaSulam ne introduce in intelegerea corecta a Zohar-ului si a structurii corecte. Prin asta putem incepe sa vedem intregul text prin cele trei linii.

Abordarea celor trei linii este necesara. Chiar si Tora este abordabila doar prin cele trei linii. Este scrisa in intregime prin metoda celor trei linii. Trebuie sa luam cele doua linii care ni s-au dat de Sus, linia de dreapta si cea de stanga, dorinta si Lumina si sa le conectam corect. Ne cladim sufletul prin combinarea corecta a acestor doua linii.

Este imposibil de studiat Zohar-ul fara Comentariul Scarii. Aceasta metoda, numita Sulam (Scara) s-a dezvaluit si s-a adaugat Zohar-ului, atunci cand generatia noastra a ajuns la punctul in care este pregatita sa studieze intelepciunea Kabbalah. Acesta este timpul corectiei. Din moment ce criza globala este revelata printre suflete, putem, acum, sa folosim aceasta metoda la intreaga sa capacitate.

In plus, incluzand Comentariul Sulam, am modificat usor textul Zohar-ului prin abrevierea unor detalii tehnice, ca sa-l facem mai accesibil cititorului de azi. De aceea l-am numit Zohar-ul pentru Toti.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: