Sa iesim in Univers!

Noi experimentam lumea dinauntrul dorintei noastre de a primi placere. Tot ce putem sa percepem prin cele cinci organe de simt – vazul, auzul, gustul, mirosul si pipaitul – duce la imaginea pe care o observam din interior. Aceasta este realitatea pe care o percepem.

Oare exista o cale de a iesi din aceasta perceptie limitata si de a patrunde in una mai vasta, care nu e restrictionata de corpul fizic si de cele cinci organe de simt ale sale? La urma urmei, viziunea noastra despre lume si despre sine este dictata de corpul nostru insufletit. Totul depinde de perceptie. Poata ca sunt nenumarate forme dincolo de corp, dar corpul nostru le filtreaza, permitandu-ne sa simtim numai ceea ce poate el sa prelucreze. Asta inseamna ca niciodata nu vom fi in stare sa avem experienta realitatii supreme. Daca asa stau lucrurile, atunci poate ca vom vedea ca aceasta este realitatea adevarata dupa ce moare corpul? Si totusi, cum este posibil, daca si cele cinci organe de simt pe care le avem mor odata cu corpul?

Cabalistii ne spun ca suntem incapabili sa percepem toata realitatea, pentru ca ea este experimentata in interiorul meu si, ca urmare, e limitata la o perceptie partiala, numita lumea aceasta. Insa putem sa ne transferam in perceptia exterioara, in cea din afara corpului. Exista o forta care ne schimba gama de perceptie, astfel incat putem sa experimentam realitatea din afara noastra. Cu alte cuvinte, in loc sa ma concentrez pe mine insumi, ma concentrez pe ceilalti si ii plasez mai presus de mine.

Cand citim despre realitatea exterioara, aceasta ne influenteaza in asa fel, incat treptat, incepem sa o percepem. Asta se numeste am trudit si am gasit. Trebuie sa depunem eforturi pentru a obtine aceasta noua perceptie. Dupa cateva luni de astfel de truda, incepem sa observam aparitia unor schimbari in noi si sa vedem cat de diferit incepem sa ii percepem pe altii.

Modul cel mai eficient de a inainta in acest proces este printr-un grup care citeste Cartea Zohar, indiferent de cat de bine o intelegem. Ceea ce conteaza e dorinta noastra de a fi influentati de carte, care ne va ajuta treptat sa incepem sa experimentam realitatea exterioara.

Din partea a 2-a a Lectiei zilnice de Cabala, 23.07.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: