Sacrificiul de Paşte

De ce nu a fost suficient pentru noi să primim o pagină de text de la învăţători, de la Cabalişti, de la marii înţelepţi, care au descoperit întregul sistem superior şi forţa superioară care să ne conecteze la aceştia? În loc de asta, aceştia au scris multe articole care descriu diferite stări, sărbători şi în general toate nivelele obţinerii Creatorului. De fapt, nu există nimic altceva decât realizarea forţei superioare prin studierea schimbărilor care au loc în sistemul superior.

Cabalişţii au descris toate aceste stări pentru ca trebuie să atragem Lumina Reformatoare prin orice mijloc posibil, în fiecare direcţie, în toate nivelele, cu toate că încă nu suntem acolo.

Astăzi, vorbim despre aceste stări în timpul în care ele se potrivesc ramurilor corporale, timpului special care este conectat cu Paştele: Citim despre exodul din exilul din Egipt şi despre sacrificiul de Paşte, care înseamnă cum să te apropii (aceaşi rădăcină ebraică korban şi karov) şi cum să treci Machsom-ul (bariera). Iar asta o facem împreună în grup, lucru care simbolizează întreaga esenţă a exodului din Egitp, al tranziţiei de la separare la conexiune.

Simţim separea ca fiind sclava dorinţei noastre de a primi, ca separarea şi spargere. Conexiunea pare ca libertate, mântuirea, miracolul dorit! Dacă citim articolele cu această intenţie şi vrem să atragem Lumina care Reformează, aceasta va veni.

Din partea a doua a Lecţiei zilnlice de Cabala 4/22/12, Zohar pentru toţi

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: