Salvarea sta in linia mijlocie

Zohar, Capitolul Lech Lecha (Mergi mai departe), Paragraul 22: De aceea, atunci cand Abraham… a venit si a primit iluminarea de la linia stanga, …el a cazut imediat sub conducerea lui Nimrod. Acesta, in schimb, l-a aruncat in cuptor, care este extensie a fortei iluminarii Shuruk. Se intampla atunci cand Creatorul l-a ajutat sa-si extinda iluminarea liniei mijlocii asupra Masach de Hirik, care decide si face pace intre cele doua linii – dreapta si stanga.

Salvarea sta intotdeauna in linia mijlocie, ecranul lui Hirik (Masach de Hirik). Cele doua forte – liniile dreapta si stanga, forta daruirii si forta primirii – trebuie sa iasa la suprafata din noi; cu ajutorul lor suntem guvernati de Sus. La fel cum aceste doua forte coboara din radacina superioara, asa trebuie sa le unim noi in linia mijlocie.

In acest scop ne-a fost data Intelepciunea Cabala, metoda care ne permite sa intelegem cum sa unim aceste doua linii si sa ramanem in cea din mijloc. Totusi, pentru a dobandi aceasta intelepciune, aceasta cunoastere, ne trebuie un grup, studiu si diseminare. Toate aceste mijloace ne ajuta sa vizualizam starea corecta, sa ne-o dorim si sa cerem Creatorului sa ne-o acorde.

Evident, aceasta intelepciune si intelegere a cum sa aranjam aceste doua forte pentru a le reconcilia in linia mijlocie, vine tot de Sus. Este scris: Cine face pace in cerul Lui, face pace in noi. Cine face pace in cerul Lui, inseamna locul de unde provin cele doua linii. Acolo, de asemenea, Creatorul extrage linia mijlocie – El insusi, Zeir Anpin in relatie cu noi. Astfel, cele doua linii coboara in jos la noi, Malchut si toate sufletele locuiesc in ea.

Face pace in noi inseamna ca de Sus, ne este data cunoasterea a cum sa le aranjam noi insine. Si o data ce o facem, linia mijlocie coboara si intra in noi. Aceasta este salvarea noastra care i-a fost, de asemenea, data si lui Abraham.

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala, 15.07.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: