Scara Cabalistilor

Baal HaSulam, “ Shofar Mesia”: Si de aceea, Rashbi si-a permis si a dezvaluit intelepciunea ascunsa in scrierile sale, Zohar si Tikkunim. Insa, cu mare grija, deoarece i-a permis doar lui Rabbi Abba, care putea dezvalui cu grija, astfel incat doar inteleptii copiilor lui Israel sa inteleaga iar inteleptii natiunilor nu.

Cabalistul care atinge lumea spirituala este ca un om de stiinta care descopera ceva maret. Daca il rugati sa va explice ce a descoperit,  nu va gasi cuvinte pentru asta si nu va fi capabil sa gaseasca o definitie coerenta. Pentru a face asta, avem nevoie de metodologisti care sa paveze calea pentru ca oamenii sa prezinte aceasta cunoastere.

Deci, daca vorbim despre prima convergenta, Rabbi Abba ar putea rescrie cuvintele lui Rabbi Shimon astfel incat el sa ii lumineze chiar si pe incepatori, care care se afla la inceputul intelepciunii Cabala si sa ii ajute pe cei care avanseaza pentru a se ridica pe nivelurile spirituale. El a aranjat materialul intr-un mod coernet astfel incat sa existe o tranzitie usoara de la „grad la grad”. De la un nivel al altul. Daca o persoana obisnuita vrea ceva, ca un copil care deschide gura instinctiv, si asta este suficient. In fond, el are deja un sistem digestiv, ceea ce inseamna ca hrana pe care o va primi il va ajuta sa creasca.

Asta a stiut Rabbi Abba um sa faca: sa dezvaluiasca cu grija, ingaduind astfel si incepatorului sa se apropie de secrete. Rabbi Shimon a atins intreaga lume, si Rabbi Abba a stiut cum sa aduca aici cuvintele sale, a le aranja pentru ascensiunea noastra. De aceea Cartea Zohar este ca o scara spirituala pentru noi.

Baal HaSulam a adaptat Cartea Zohar chiar mai mult pentru timpurile moderne prin Comentariile la Cartea Zohar. Noi credem ca a adaugat termeni Cabalistici, dar nu este asa, este ceva diferit. Explicatiile suplimentare nu adauga nimic in sine. Dimpotriva, ele pot distanta persoana care vrea sa invete aceste carti de esenta sa interioara. Asta pentru ca atunci persoana se umple pur si simplu cu cunoastere.

Nu, Baal HaSulam ne-a pregatit calea chiar mai mult astfel incat sa ne putem tine de ea si sa avansam atat prin minte cat si prin pemotii. Cabalistii au fost ingrijorati si s-au asigurat ca au pregatit calea, scara si sa ne inlesneasca accesul la ea.

Intrebare: Si noi am vrea sa diseminam intelepciunea Cabala intr-un mod clar si in acelasi timp cu o „implinire” care sa ajute oamenii sa avanseze. Cum facem asta?

Raspuns: Este imprimata in noi la nivel instinctiv pentru ca studiem prin metoda pe care Cabalistii ne-au transmis-o. O persoana care studiaza aici este dedicata caii pe care o are, multumita conexiunii dintre Rabbi Shimon si Rabbi Abba.

In fond, totul porneste de la Cartea Zohar si doar aceasta radacina spirituala actioneaza pentru toate generatiile: atingerea superioara (Rabbi Shimon) si calea, pentru a o accesa (Rabbi Abba). Toti ceilalti prieteni din grupul lui Rabbi Shimon, inclusiv fiul sau Rabbi Elazar care a vorbit despre sfarsitul corectieie, sunt partea a acestui sistem.

Deci, acesta este sensul „dezvaluirii cu grija”: Chiar si in perioada ascunderii, tot ce are nevoie o persoana este revelat pe cale.

Din partea a 4 a Lectiei Zilnice decCabala 0509/2012, “ Shofar Mesia”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: