Scara catre Infinit

Zohar-ul ne povesteste despre Lumea Superioara, pe care o descoperim in interiorul nostru. Tot ceea ce este descris in aceasta carte se petrece in interiorul nostru. De fapt, noi percepem lumea noastra in acelasi fel. Diferenta intre lumi sau perceptii este ca noi percepem aceasta lume in mod individual, in egoismul nostru, in timp ce Lumea Superioara este perceputa in mod colectiv, in relatiile si conexiunile dintre noi.

Conexiunea prin daruire reciproca si dragoste se numeste suflet si ceea ce percepem in acest suflet se numeste lume spirituala. Realizand corectiile in noi, noi corectam ruperea initiala a conexiunilor (Kli) si, astfel, relevam diferite calitati ale conexiunii despre care vorbeste Zohar-ul. Conexiunea comuna a tuturor partilor sufletului creatiei se numeste Creator. Intrega lume spirituala este compusa din diferite tipuri de conexiuni, care sunt numite Abraham, Isac, Iacob, diferiti ingeri, la fel ca si minerale, vegetale, animale si obiecte spirituale. Toate acestea sunt relevate in conexiuni.

Astazi percepem lumea nostra si ne gandim ca ea exista pe cont propriu. Totusi, este o iluzie. Adevarul este ca noi percepem un tip de conexiune intre noi pe care il numim cu acest nume. Ultimul sau cel mai de jos nivel al conexiunii dintre partile sufletului (sufletele particulare) furnizeaza o senzatie de conexiune rea care este numita aceasta lume. Cand obtinem conexiunea absoluta a tuturor partilor din univers, aceasta conexiune se numeste Lumea Infinitului pentru ca este o conexiune nerestrictiva, fara limite finite. Este, intr-adevar, dincolo de spatiu si timp.

Intre conexiunea totala din Lumea Infinitului si completa absenta a conexiunii in aceasta lume, sunt cinci nivele ale conexiunii sau cinci lumi numite Adam Kadmon, Atzilut, Beria, Yetzira si Assiya. Noi existam de fapt intr-o singura realitate, care este Lumea Infinitului, dar perceptia noastra depinde de atitudinea fata de conexiune. Aceasta implica 1) egoism sau primire si 2) daruire sau iubire. Viata nostra este o senzatie de calitati ale conexiunii intre partile realitatii.

Daca dorim sa revelam adevarata lume si sa o intelegem, sa o obtinem si sa ne bucuram de ea, trebuie sa incercam sa ne vedem cat mai conectati in timp ce citim Cartea Zohar. Apoi vom incepe sa descoperim o mai mare conexiune si Lumea Superioara. Aceasta metoda de a revela Lumea Superioara se numeste Vom face si vom auzi (Naase ve Nishma).

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala, 18.08.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed