Schimbă regulile jocului

Schimbarea este posibilă doar prin intemmediul Luminii ce transformă. Această Lumină vine singură, cu scopul de a ne avansa către atingerea stadiului în care ne aflăm. Ea îşi creşte constant iluminarea asupra noastră, sau cu alte cuvinte, iluminează constant şi Reshimot (reminiscenţe) sunt revelate, schimbate şi intensificate, iar acesta este motivul pentru care noi simţim că ne schimbăm..

Când dorim să facem ceva, să revelăm ceva, să dezvoltăm tehnologii şi să avansăm, totul are loc în concordanţă cu Reshimot. Ele ne obligă, iar noi acţionăm. Dintr-o dată, Newton descoperă legea gravitaţiei, brusc Einstein dezvoltă teoria relativităţii, apoi vin alţi oameni de ştiinţă cu noi descoperiri, iar omenirea avansează. Oameni diferiţi se alătură, buni şi răi şi pare că împreună fac ca omenirea să avanseze. Şi toate acestea sub influenţa Luminii, trăim în  Reshimot care se dezvoltă.

Dar dacă dorim să trezim această Lumină, astfel încât să nu lumineze cu scopul de a creşte dorinţa noastră egoistă, ci doar ca s-o schimbe, să o corecteze şi să o transforme într-o dorinţă de a dărui, atunci trebuie să facem ceva ce se numeşte „efort”. Această acţiune este voluntară, din moment ce trebuie să ne schimbăm dorinţa. Facem această schimbare cu scânteia spirituală ce se ascunde în noi, în dorinţa noastră şi care ne ajută să înţelegem că lucrurile pot fi diferite, astfel încât să putem folosi dorinţa noastră diferit, în loc să ne folosim de ceilalţi, să putem acţiona în favoarea lor şi să atingem iubirea şi dăruirea pentru ei.

Lumina continuă să ne ilumineze Reshimot, iar noi putem doar să-i schimbăm influenţa asupra noastră. Dacă înţelegem cumva şi abordăm acest aspect, atunci în concordanţă cu gradul în care împlinim Reshimo care sunt evocate în noi cu scopul de a fi folosite în dăruire, Lumina ce iluminează pentru noi aduce un asemenea rezultat, determinând schimbarea în noi.

Astfel că, totul depinde de noi, de cât de mult noi dorim să împlinim instinctiv Reshimot în dăruire în loc de primire, indiferent de stadiul în care ne găsim, în  Reshimot ce sunt revelate în noi în fiecare moment.

Dacă dorim cu adevărat să împlinim Reshimot, acţiunile noastre sunt divizate cel puţin în două părţi. În primul rând, ne adunăm cu scopul de a munci asupra conexiunii dintre noi. Conexiunea pe care dorim să o împlinim între noi, este comparabilă cu conexiunea dintre sufletele dezbinate, cu scopul de a forma sufletul general, din moment ce acesta este ţelul nostru. Aceasta este privitor la dorinţe, la vase. În ceea ce priveşte Lumina, noi dorim o Lumină care să ilumineze în noi, care să ne conecteze, care să reveleze pentru noi Creatorul, adică forţa generală colectivă de dăruire, care este revelată între noi.

De aceea citim în cărţile de Cabala, despre tot felul de acţiuni care sunt făcute în interiorul unui grup de oameni care încearcă să se conecteze. Dintre toate cărţile, cea mai eficace este Cartea Zohar deoarece descrie aceste acţiuni, acest sistem, într-un mod perfect.
Din a 2-a parte a Lecţiei zilnice de Cabala 26/08/12, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed